Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Stanovnici Tesle podneli preko 2000 primedbi Sekretarijatu za urbanizam - | K-013 Portal

Stanovnici Tesle podneli preko 2000 primedbi Sekretarijatu za urbanizam

Inicijativa Odbranimo Teslu

Preko 2000 primedbi stanovnika naselja Tesla podneto je pančevačkom Sekretarijatu za urbanizam zbog namera da se u tom delu grada seku stabla, pravi parking i grade stambeni objekti na mestima gde se sada nalazi zelena površina.

Kako se navodi na sajtu Inicijative "Odbranimo Teslu", po novom planu regulacije grada Pančeva za opštinu Tesla, planirano je proširivanje parking prostora na više lokacija koje podrazumevaju uklanjanje velikog broja zelenila i drveća u naselju. Koliko god proširivanje parking prostora zvučalo dobro, pogotovo imajući u vidu probleme tog tipa u naselju, izgradnja novih parking kapaciteta ne bi smela da bude na uštrp ili na štetu postojećem zelenilu pogotovo ukoliko se radi o starim, zdravim i visokim stablima.

Takođe, planirana je i seča drvoreda u ulici Miloša Obrenovića, koje bi se zamenilo nižim rastinjem i nižim drvećem, čime bi stanovnici ove ulice ostali bez zelenog pojasa koje stanovnike štiti od buke i zagađenja.

Planirana je izgradnja četiri nove zgrade: jedna u ulici Miloša Obrenovića, na mestu postojećeg zelenila i dečijeg igrališta, dve na potezu koji bi spojio ulice Jovana Ristića i Stefana Stratimirovića što bi dodatno napravilo saobraćajni haos u ovom delu naselja i oduzelo još zelenila i jedno igralište, i poslednja na ćošku ulice Stefana Stratimirovića, tj na potezu od zapuštenog frizerskog salona prema pekari, čim se okolnim zgradama ukida prirodna svetlost i opet – uništava zelenilo.

Na sajtu www.odbranimoteslu.info možete pronaći uputstvo za potpisivanje i podnošenje primedbe kao i ostale informacije vezane za aktivnosti ove inicijative.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.