Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Svetsko takmičenje u mentalnoj aritmetici: Među učesnicima i deca iz Pančeva - | K-013 Portal

Svetsko takmičenje u mentalnoj aritmetici: Među učesnicima i deca iz Pančeva

svetsko takmicenje u mentalnoj aritmetici

Pred decom iz Srbije je 29. januara još jedno međunarodno takmičenje u mentalnoj aritmetici u kome učestvuje 25.000 dece iz 75 zemalja sveta. Sedmo po redu međunarodno BrainOBrain takmičenje u mentalnoj aritmetici se, ove godine, zbog epidemiološke situacije realizuje onlajn.

Srbiju, kako je saopštio organizator, predstavljaju deca iz Beograda, Novog Sada, Niša, Vranja, Zaječara, Bora, Petrovca na Mlavi, Požarevca, Inđije, Kikinde, Pazove, Zrenjanina, Pančeva.

„Mentalna aritmetika u bojama srpske trobojke je 2019. godine na međunarodnom takmičenju u Dubaiju zabeležila zavidan uspeh kada je srpski dečiji drim tim osvojio dva trofeja, dve zlatne i tri srebrne medalje“, navodi se u saopštenju.

Na ovogodišnjem takmičenju iz Srbije učestvuje 250 polaznika.

„Takmičenje ima za cilj lični napredak kroz svakodnevno vežbanje, rad i disciplinu. Naši polaznici i roditelji sa nestrpljenjem isčekuju takmičenje, koje predstavlja jedno od glavnih događaja u toku godine. Učešće je važno jer budi motivaciju i želju za napredovanjem kod dece. Naš cilj je da deci ukažemo na činjenicu da je najznačajnije takmičiti se sa samim sobom u cilju postizanja najboljih rezultata, u skladu sa svojim potencijalima,“ rekla je uoči takmičenja Marija Ilieska direktorka BrainOBrain Srbija.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.