Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Talentovanim PANČEVCIMA 14 medalja na republičkoj smotri istraživačkih radova - | K-013 Portal

Talentovanim PANČEVCIMA 14 medalja na republičkoj smotri istraživačkih radova

rct mihajlo pupin, pancevo, takmicenje

Polaznici RTC „Mihajlo Pupin” osvojili su osam zlatnih, dve srebrne i četiri bronzane medalje u oblastima matematike, informatike i istorije.

Talentovani srednjoškolci, polaznici Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin” Pančevo, ovog vikenda su osvojili čak 14 medalja Republičkoj smotri istraživačkih radova učenika srednjih škola. Svojevrsno nadmetanje u oblastima matematike, informatike i istorije, održano je u prostorijama Obrazovnog sistema „Ruđer Bošković” u Beogradu, u organizaciji Regionalnog centar za talente „Nikola Tesla” Beograd. Pančevački talenti osvojili su osam zlatnih, dve srebrne i četiri bronzane medalje.

Među matematičarima, najbolji je bio rad Pančevca Stefana Ilića, čiji mentor je profesor Milutin Kojić, a trećeplasirane u istoj konkurenciji su Milica Gagić, u saradnji sa mentorom profesorkom Nadom Ranković i Marija Milenović, sa mentorkom profesorkom Jelenom Matović. I u oblasti informatike najsjajnije odličje je odneo Pančevac, i to Aleksandar Jurasović, dok je treće mesto pripalo Andriji Radivojevu, sa mentorom profesorom Nenadom Milenkovićem.

Najviše priznanja za istraživački rad odneli su u Pančevo polaznici grupe za istoriju sa osvojenih sedam prvih mesta. Najbolje znanje i kreaciju prikazali su puleni profesora Nikole Koneskog – Dobrica Banković, Ana Orlović, Zorana Tripković, Dušan Mladenović, Aleksandar Jevtović i Dunja Kostić, dok su se na drugom mestu našli Majda Starčev i Aleksandar Stefanović, a na trećem Dušan Milojević.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS