Teslaši obeležili Svetski dan čišćenja vikend akcijom 'Veliko spremanja Tesle' -
Inicijativa "Odbranimo Teslu"

Teslaši obeležili Svetski dan čišćenja vikend akcijom 'Veliko spremanja Tesle'


Teslaši i Teslašice obeležili Svetski dan čišćenja vikend akcijom „Veliko spremanja Tesle“ i nastavili sa čišćenjem naselja od loših urbanističkih planova.

- Veliki broj komšija i komšinica se za vikend odazvao našem pozivu da zajedno obeleležimo Svetski dan čišćenja akcijom „Veliko spremanja Tesle“. Teslaši i Teslašice različitih uzrasta su 19. i 20. septembra na brojnim lokacijama čistili oko svojih zgrada, na dečjim igralištima i oko klupica, a pod parolom „Metlu u ruke, da nam Tesla bude čista i komšiluk da nam blista!“. Posebno nas raduje što je u akciji učestvovao veliki broj mališana. Posla je bilo dosta, što ukazuje na značaj ovakvih akcija i na spremnost stanovnika Tesle da sačuvaju i ulepšaju svoje naselje, kažu iz Inicijative "Odbranimo Teslu".

Nedostatak kanti za otpatke i loše održavanje od strane komunalnih službi u najvećoj meri utiču na nedovoljnu čistoću naselja.

- Kao i do sada, nastavljamo sa prijavama na sistemu48 zbog neodnošenja otpada i drugih komunalnih problema u nadi da će sistem48 napokon proraditi! Namera nam je da probamo da utičemo i na nadležne službe da postave kante za otpatke na najfrekventnijim lokacijama u naselju. Neodgovornost dela stanovništva prema okolini, takođe ima veliki uticaj na nedovoljnu higijenu naselja, pa ovom i sličnim akcijama želimo da podignemo svest kod svih sugrađana o značaju čuvanja naše okoline. Nastavili smo i akciju „čišćenja“ Tesle od loših urbanističkih planova. Na više lokacija smo prikupljali potpise za peticiju protiv betoniranja Tesle uz odličan odziv sugrađana i sugrađanki. Potpisivanje peticije se nastavlja o čemu ćemo vas i dalje obaveštavati. Idemo dalje i pripremamo nove akcije! Ujedninjeni za odbranu Tesle do pobede!, zaključuju iz Inicijative. 

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com