Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Traži se firma za izradu projekta rekultivacije, sanacije i zatvaranja stare deponije u Pančevu - | K-013 Portal

Traži se firma za izradu projekta rekultivacije, sanacije i zatvaranja stare deponije u Pančevu

stara deponija pancevo

Grad Pančevo raspisao je tender za izradu projekta rekultivacije, sanacije i zatvaranja Stare deponije koja se nalazi na dva kilometra od centra grada, objavio je portal eKapija.

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, sa početkom rada nove sanitarne deponije krajem 2015. godine trebalo je da prestane sa radom Stara deponija i nesanitarno odlaganje otpada na smetlišta u naseljenim mestima na teritoriji grada Pančeva.

Stručne službe Grada Pančeva usvojile Prethodnu studije opravdanosti za projekat zatvaranja, sanacije i rekultivacije Stare deponije u Pančevu, koju je realizovala Regionalna razvojna agencija Južni Banat doo.

Ovim projektnim zadatkom grad želi da obezbedi tehničku dokumentaciju za zatvaranje i potpunu sanaciju Stare deponije.

Navodi se da je osnovni cilj celovita ekološka sanacija Stare deponije koja nepovoljno utičena površinske i podzemne vodotokove, ali i trajno eliminisanje neprijatnih mirisa u neposrednoj blizini gradskog jezgra.

- Dugogodišnjim deponovanjem formirane su i značajne količine sekundarnih sirovina, koje imaju svoju upotrebnu vrednost, na tržištu sekundarnih sirovina i njihovo iskorišćenje je od velikog značaja za smanjenje troškova sanacije i rekultivacije - dodaje se u dokumentaciji.

Površina deponije iznosi 13,5 hektara, a zapremina odloženog otpada iznosi oko 1.300.000 m3.

Zadatak projektanta je, između ostalog, da definiše tehnologiju potpune sanacije remedijacije sa svim neophodnim operacijama izvođenja radova, proračuna mogućnost iskorišćenja sekundarnih sirovina sa lokaliteta napravi i predračun radova za završetak potpune sanacije deponije.

Rok za podnošenje prijava je 25. januar, za kada je zakazano i javno otvaranje ponuda.

(eKapija)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.