Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tribina „Duh palanke i fašizacija društva“ Novog optimizma 9. novembra u Pančevu - | K-013 Portal

Tribina „Duh palanke i fašizacija društva“ Novog optimizma 9. novembra u Pančevu

tribina, duh palanke i fasizacija drustva, novi optimizam, sinhro hub pancevo

U Pančevu u Sinhro Hub-u 9. novembra sa početkom od 17h biće održana tribina „Duh palanke i fašizacija društva“ povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma, a u organizaciji pokreta Novi optimizam, Građanske inicijative i Sinhro Hub-a.

Razgovor će voditi novinar Nenad Živković, dok će u razgovoru učestvovati reditelj i pisac Goran Marković, sociološkinja i istraživačica genocida Janja Beč Neumann i istoričari Srđan Milošević i Olga Manojlović Pintar.

Podršku događaju pružiće Branislav Grubački Guta iz Pokreta Novi optimizam, Ivana Teofilović iz Građanskih inicijativa, i Nikola Ćurčin iz Sinhro huba.

„Na tribinu u Pančevu 9. novembra 2021. godine, pozvali smo govornike na javni razgovor o ovoj važnoj temi kako u istorijskom, tako i u savremenom političko-društvenom kontekstu, kao i da se osvrnu na pitanje šta je to što danas ‘svi znaju’ ali se boje ili odbijaju da o tome govore. Pokret Novi optimizam od 2012. do 2018. godine organizovao je niz tribina povodom Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antiseminizma, u Zrenjaninu, Beogradu i Lazarevcu, a poslednja tribina održana je 2018. godine. Imajući u vidu da je iza nas niz izuzetno teških godina, kako na globalnom tako i na lokalnom nivou, na tribini će se između ostalog govoriti o tome šta se promenilo u poslednjih nekoliko godina i zašto je sve važnije govoriti o temi fašizma i fašizacije društva“, navedeno je u pozivu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.