Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tužilaštvo: Istraga zbog požara u Promistu - | K-013 Portal

Tužilaštvo: Istraga zbog požara u Promistu

pozar u promistu, skladiste promista pozar, promist pancevo

Osnovno javno tužilaštvo u Pančevo naložilo je Nacionalnom centru za kriminalističku forenziku Beograd da preduzme veštačenje kako bi se utvrdio uzrok požara koji je juče oko 17 časova izbio u skladištu preduzeća "Promist", u nekadašnjoj fabrici stakla u Pančevu, saopštilo je ovo Tužilaštvo.

Direktor Promista Goran Kojić za Insajder kaže da su na mestu požara trenutno prisutni ekipa iz Sektora za vanredne situacije i Inspekcija Ministrarstva ekologije.

"Povodom požara koji se dogodio 15. marta 2021. godine oko 17 časova u skladištu preduzeća „Promist “ Novi Sad, a koje skladište se nalazi u ul.Prvomajska u Pančevu, Osnovno javno tužilaštvo u Pančevo je tokom večeri donelo naredbu Nacionalnom centru za kriminalističku forenziku Beograd da preduzme veštačenje u cilju utvrđivanja uzroka požara", navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Dodaju da će odluka o daljem postupanju povodom navedenog požara, biti doneta nakon dobijanja rezultata veštačenja, kao i drugih obaveštenja i dokaza.

Goran Kojić direktor Promista, firme koja bivšu pančevačku fabriku stakla koristi za skladištenje veštačkog đubriva, za Insajder kaže da su ekipe, nakon što je požar potpuno ugašen, dežurale selu noć i da se trnutno utvrđuju uzroci požara i nastala šteta.

"Trenutno je na uviđaju ekipa iz Sektora za vanredne situacije. Tu je i Inspekcija Ministrarstva ekologije. Stanje se smirilo, sve je stabilizovano, rade se radnje da se utvrde uzroci požara i šteta", kaže Kojić.

Dodaje da je požar izbio u magacinu koji je u starom delu fabrike stakla koji nije služio za skladištenje veštačkih đubriva.

"To su stari magacini koji nisu bili za ozbiljniju namenu. Prokišnjavali su krovovi. Mi smo tu odlagali lomljene palete i mašine koje su se koristile prilikom nekih građevinskih radova", ističe Kojić.

(Insajder)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.