Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U Ivanovu zaklano stado ovaca - | K-013 Portal

U Ivanovu zaklano stado ovaca

Ivanovu kod Pančeva ovih dana je zaklano stado ovaca. Da li su ih napali šakali kojih prema rečima žitelja ima dosta na tom području ili psi lutalice kako tvrde očevici zvaničnih potvrda još nema, prenosi Radio televizija Vojvodine.

Nadležni su izvršili uviđaj a JKP "Higijeni" dat je nalog da preuzme uginule životinje i skloni pse lutalice sa ulica Ivanova. Na poziv komšije Mateja Štrak došao je sa ocem u kuću u Ivanovu gde drži stado ovaca i zatekao jeziv prizor.

"Ovce su bile svuda po dvorištu zaklane. Tata je zatekao još 5 ili 6 pasa koji su jurili,klali.. Ostao je jedan ovan kojem još veterinar daje injekcije pa da vidimo da li će da preživi a tri ili 4 smo morali da uspavamo jer su skroz bile pokidane", kaže on.

Od 14 životinja u stadu stradalo je 11 ovaca i 2 koze.

"Ovo stado tri godine sam spremao da bi došlo do jagnjenja .Sada opet mi treba 3 godine da formiram novo. Videćemo,šest godina maltene je bačeno", dodaje Mateja.

S obzirom na to da u okolini Ivanova ima dosta šakala Mateja je u prvi mah pomislio da su oni napravili štetu sve dok u dvorištu nije video pse koji razvlače ostatke uginulih životinja.

Nakon što je objavio snimke na društvenim mrežama komšija Joza Telbis kaže da je dobio pretnje ljubitelja pasa zbog čega je podneo prijavu policiji.

"Jako mali broj ljudi se zapitao šta je sa ovim ljudima što su ostali bez stoke. Svi su fokusirani na pse kako ti psi trebaju da se zaštite. Ovo je problem koji mora da se reši. Ne tako što ćemo međusobno da se napadamo nego da nađemo neki plan da se stave u azil", objašnjava on.

"Predsednik Mesne zajednice zove šintere oni dođu, pokupe pse, odnesu vakcinišu, sterilišu i vraćaju odakle su ih uzeli", napominje Mateja.

Policija, Komunalna milicija i inspekcija sačinile su uviđaj. Prema rečima Ljubice Pantelić iz Republičke veterinarske inspektorke zatekli su šest pasa lutalica koji su već hvatani, sterilisani i vraćani na ulicu, a JKP "Higijena" naloženo je da odveze uginule životinje što je urađeno kao i da pse lutalice skloni sa ulica Ivanova.

(RTV)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.