Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U Omoljici sinoć svečano otvoren "Žisel" - | K-013 Portal

U Omoljici sinoć svečano otvoren "Žisel"

Ovogodišnji “Žisel” u Omoljici počeo je otvaranjem 45. Salona umetničke fotografije u Domu kulture i uručivanjem nagrada najboljim autorima.

Na konkurs za izbor za najbolju fotografiju stiglo je 660 radova, a žiri je odabrao 100 za javno izlaganje.

Đurica Jovanov, direktor Doma kulture u Omoljici kaže da je kvalitet fotografija izvanredan i da su veoma zadovoljni zbog toga.

- Prijavilo se dosta nagrađenih autora, što je za nas, organizatore, veoma značajno. Žiri je dobro radio i zaslužno nagradio najbolje fotografije, kazao je Jovanov.

Po otvaranju najboljima su dodeljene i nagrade – zlatni, srebrni i bronzani suncokret, grand prix i pohvale u više kategorija.

Zoltan Bisak iz Ivanova ove godine je dobio prvu nagradu za kolekciju fotografija.

- Kao i svaki put kada učestvujem ovde, sam prolaz mnogo znači a tek nagrada, još i prva. Omoljica i “Žisel” je posebna izložba gde se šalje najbolje što se ima a da odgovara temi i svako od učesnika se nada nekom od suncokreta, rekao Bisak.

Prvu nagradu za pojedinačnu fotografiju osvojio je Ištvan Virag.

Među nagrađenim fotografijama na 45. Međunarodnom salonu fotografije - na temu ''život sela'' - ŽISEL 2017, izloženim u galeriji Doma kulture, nalaze se i radovi dvoje Omoljčana - Igora Kazakova i Ivane Nedeljković.

Prvog dana festivala, u pratećem delu programa, priređene su izložbe fotografija Ištvana Viraga, Stanka Kostića i Borisa Bjelice. 

Na završetku večeri, priređen je nastup komičara Nenada Danilovića, poznatijeg kao Neša Bridžis. 

Drugog dana “Žisela”, večeras, počeće 47. Festival amaterskog filma, a publika će u dve večeri moći da pogleda dokumentarne filmove koje je žiri izabrao za prikazivanje.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.