Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U Pančevu otvorena nova punionica specijalnih gasova - | K-013 Portal

U Pančevu otvorena nova punionica specijalnih gasova

messer, messer pancevo, punionica specijalnih gasova

U Pančevu je danas otvorena nova punionica specijalnih gasova i laboratorija kompanije "Meser Tehogas", vodeće gasarske kompanije u Srbiji koja proizvodne pogone ima u više gradova širom naše zemlje.

Svečanom otvaranju prisustvovao je u ministar zdravlja Zlatibor Lončar koji je istakao da je ova kompanija omogućila stabilno i sigurno snabdevanje kiseonikom.

"Kompanija Meser je toliko velika i značajna da može da radi bilo gde u svetu, a izabrala je da radi u Srbiji i zajedno sa našim zdravstvenim radnicima koji ulažu izuzetne napore u zbrinjavanju i lečenju obolelih od korona virusa spašava živote naših građana", rekao je Lončar.

Naglasio je da je Srbija, zahvaljujući prijateljima iz kompanije Meser, uspela ono što mnoge zemlje nisu - obezbedila sigurno, kontinuirano i stabilno snabdevanje kiseonikom za sve bolnice koje, dodao je, usled epidemije i drastično povećanih potreba danas za lečenje najtežih bolesnika za jedan dan koriste onoliko kiseonika koliko su pre koristile za šest, sedam meseci.

Takođe, Lončar je istakao da je kompanija Meser u toku epidemije korona virusa obavila i proširenje podstanica za snabdevanje, adaptiranje instalacija centralnog snabdevanja, odnosno instaliranje novih 17 rezervoara u bolnicama u Srbiji čime je, kaže, doprinos te kompanije naporima države Srbije da se korona virus stavi pod kontrolu i pobedi veoma značajan.

Lončar je naveo da kompanija Meser danas medicinski kiseonik iz Smedereva izvozi u više od deset zemalja regiona i širom Evrope.

"To je uspeh čitave zemlje jer kada jedan Meser, kompanija velikog ugleda i renomea u Evropi, uspešno posluje u Srbiji i proširuje svoje kapacitete ovde, to je veoma jasan signal svim drugim kompanijama da je Srbija stabilna zemlja, da njena ekonomija raste i da su investitori dobrodošli", istakao je Lončar.

Rukovodilac prodaje specijalnih gasova u kompaniji "Meser Tehnogas" Milica Grković kaže da objekat koji je danas otvoren predstavlja treći korak u razvoju specijalnih gasova u Srbiji.

Navela je da se prvi ozbiljniji korak desio 2011. godine, kada su objekat za iste ove namene rekonstruisali na jednoj drugoj lokaciji, a da posle toga, 2014. godine, otvorena punionica helijuma u Pančevu.

"Tada smo počeli da snabdevamo i ceo naš region specijalnim gasovima", rekla je Grković.

Meser Tehnogas je vodeća gasarska kompanija u Srbiji sa proizvodnim lokacijama u Beogradu, Smederevu, Pančevu, Novom Sadu, Boru, Kraljevu i Nišu.

Proizvodnu paletu te kompanije čine tehnički gasovi, specijalni gasovi, medicinski gasovi, gasovi za prehrambenu industriju, program tečnih gasova kao i pripadajuća oprema.

Meser Tehnogas AD najveći je izvoznik gasova u Jugoistočnoj Evropi, a svoje proizvode plasira i u Hrvatskoj, BiH, Makedoniji, Albaniji, Bugarskoj, Rumuniji, Grčkoj, Turskoj, Crnoj Gori, Mađarakoj, Sloveniji i Kipru.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.