Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U ponedeljak počinje zastoj u fabrici PENG, u ostalim petrohemijskim postrojenjima u Pančevu i Elemiru 20. marta - | K-013 Portal

U ponedeljak počinje zastoj u fabrici PENG, u ostalim petrohemijskim postrojenjima u Pančevu i Elemiru 20. marta

zastoj u fabrici peng, petrohemija, petrohemija pancevo

U fabrici polietilena niske gustine (PENG) u ponedeljak, 15. marta počinje zastoj proizvodnje, koji će trajati 35 dana, dok će u fabrici Etilen i ostalim proizvodnim postrojenjima HIP-Petrohemije u Pančevu, kao i u Fabrici sintetičkog kaučuka u Elemiru početi u subotu, 20. marta i trajaće 30 dana.

"Najznačajnije investicione aktivnosti biće usmerene na realizaciju projekta SCADA EES u okviru programa digitalne transformacije procesa i generalni remont ekstrudera L-229 u fabrici PENG, prvi put posle više od 40 godina kontinualnog rada. Pored investicionih aktivnosti u petrohemijskim fabrikama u Pančevu i Elemiru tokom zastoja biće realizovane i remontne aktivnosti na procesnoj opremi u ostalim pogonima. Planirane remontne aktivnosti obezbediće nastavak bezbednog i efikasnog rada kompanije i obavljaće se prema prethodno utvrđenom planu.

Napominjemo da su sve radne aktivnosti tokom zastoja proizvodnje u HIP-Petrohemiji u potpunosti usklađene sa važećim bezbednosnim procedurama kompanije, a sve u cilju bezbednosti i zaštite zdravlja zaposlenih, kao i zaštite radne i životne sredine. O zaustavljanju fabrika obaveštene su sve nadležne institucije", navodi se u saopštenju Petrohemije.

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.