Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Udruženja građana „Zeleni most“ i „Pančevo nije rupa“ predali peticiju za urgentno izmuljavanje vodotoka Ponjavice - | K-013 Portal

Udruženja građana „Zeleni most“ i „Pančevo nije rupa“ predali peticiju za urgentno izmuljavanje vodotoka Ponjavice

peticija, izmuljavanje vodotoka ponjavice, zeleni most, pancevo nije rupa

Udruženja građana "Zeleni most" i "Pančevo nije rupa" predali su peticiju za urgentno izmuljavanje vodotoka Ponjavice u Parku prirode "Ponjavica" kao i uklanjanje prenamnožene akvatičke vegetacije sa rizomom i oslobađanja izdani/vrulja kako bi Ponjavica ponovo oživela.

Peticija je predata JKP "Zelenilo” Pančevo - Upravljač Parkom prirode ,,Ponjavica”, Sekretarijatu za zaštitu životne sredine grada Pančeva i Pokrajinskom Sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine Novi Sad.

"Zahtevamo da upravljač parkom prirode "Ponjavica", što hitnije sprovede peticiju u delo na čitavom vodotoku Ponjavice, kako bi se oslobodile podzemne izdani koje hrane vodotok i povećao nivo vode u zaštićenom području. Same izdani su glavni izvor čist evode i jedna od glavnih odlika ovog zaštićenog područja. Zahtevamo da se na problemu izmuljavanja Ponjavice pritupi na mnogo ozbiljniji način i da se u rešavanje problema iste uključe svi organi vlasti, koji mogu pomoći da se obezbede neophodna sredstva za konkretnu realizaciju i kako bi se stanje u Parku prirode napokon trajno poboljšao" navodi se u dokumentu u koji je portal K-013 imao uvid.

Peticiju je potpisalo 1365 građana.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.