Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Uručene nagrade i priznanja darovitim učenicima i njihovim mentorima - „Talenti 2017“ - | K-013 Portal

Uručene nagrade i priznanja darovitim učenicima i njihovim mentorima - „Talenti 2017“

Učenike i učenice osnovnih, srednjih i muzičkih škola iz Vojvodine, koji su postigli vrhunske rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima u školskoj 2016/2017. godini i njihove mentore, Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu nagradili su novčanim nagradama, diplomama i pohvalama.

Među nagrađenima je i 17 učenika iz Pančeva.

Specijalno nagrađeni učenici iz Pančeva su Danica Zečević i Marko Šušnjar, oboje za oblast nauke.

Diplome u oblasti nauke dobilo je petoro učenika iz Pančeva: Nikola Bulatović iz matematike, Jelena Cicvarić, Uroš Maleš, Ognjen Škrbić i Anja Šušnjar iz fizike. Iz oblasti tehnike nagrađen je Ilija Stražmešterov.

U oblasti umetnosti nagrađene su učenice Muzičke škole iz Pančeva: Mina Korać i Aleksandra Kinđić. Iz srpskog jezika nagrađena je Jelena Maslak.

Pohvale je dobilo šestoro đaka Muzičke škole “Jovan Bandur” iz Pančeva: Nikola Stojinov, Nevena Gavranović, Elizabeta Jagica, Aleksandar Franc, Milan Obradović i Mila Antić.

Među mentorima nagrađeni su: Mirjana Katić, Nataša Čaluković, Elizabeta Milošević Grafenštajn, Vera Stanojevski, Ivan Stanić, Dragica Tasić, Marijana Krstić, Mladen Stefanović, Jelena Đ. Popović i Marija Nikolić.

Svečano uručenje nagrada mladim talentima upriličeno je danas u centralnom holu Pokrajinske vlade, gde su najbolji učenici u oblasti nauke, tehnike, jezika i književnosti, likovne i muzičke umetnosti predstavljeni sa svojim rezultatima.

Odlukom Pokrajinske vlade, ove godine je pet darovitih učenika dobilo specijalne diplome s novčanim nagradama od po 50 hiljada dinara, 72 učenika je dobilo diplome i novčane nagrade u iznosu 25 hiljada dinara, 78 mentora diplome i novčane nagrade od po 12 hiljada dinara, a dva orkestra i 93 učenika su dobili pohvale.

Pored Vladimira Bateza, deo nagrada je đacima koji su uz to dobili i specijalne diplome uručio prof. dr Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost. On je uz čestitke najboljim đacima u našoj pokrajini, ukazao na značaj izuzetnosti koju poseduju i koju su uspešno iskazali u ranoj mladosti, uputivši posebne pohvale mentorima i roditeljima koji su to prepoznali i podržali.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.