Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Uspešna inicijativa za sređivanje igrališta na Ponjavici udruženja „Zeleni most” i „Pančevo nije rupa” - | K-013 Portal
udruzenje zeleni most, udruzenje pancevo nije rupa, igraliste na ponjavici, park prirode ponjavica, ponjavica, banatski brestovac

Uspešna inicijativa za sređivanje igrališta na Ponjavici udruženja „Zeleni most” i „Pančevo nije rupa”Ovih dana smo svedoci uspešno realizovane inicijative za sređvanje igrališta  na plaži u Banatskom Brestovcu u parku prirode "Ponjavica"  koju su podneli udruženja "Zelenu most " i "Pančevo nije rupa".  Ali do uspeha u ovoj inicijativi je utrošeno dosta vremena i rada, kako bi se staro izlomljeno igralište na Ponjavici zamenilo novim.

Dosta vremena Upravljač Parkom prirode Ponjavica (JKP ,,Zelenilo” Pančevo, direktor Danilo Bjelica) zanemarivao je prethodno igralište koje je bilo izlomljeno i zbog čijeg neinteresovanja je moglo doći do eventualnih povreda najmlađih sugrađana.

udruzenje zeleni most, udruzenje pancevo nije rupa, igraliste na ponjavici

Udruženja su nekoliko puta upućivala Upravljača na ovaj problem i na kraju su se obratila inspekciji grada Pančeva.

"Zbog nezainteresovanosti Upravljača za rešavanje ovog problema odlučili smo da pokrenemo incijativu za postavku novog igrališta, kako bi mališani mogli bezbedno da se igraju.

udruzenje zeleni most, udruzenje pancevo nije rupa, igraliste na ponjavici

Ceo proces od ukazivanja Upravljaču, prijavljevinja inspekciji i predlaganja inicijative kao i realizacije naše inicijative je proteklo više od godinu dana.

Drago nam je što je Upravljač Parkom prirode ,,Ponjavica” posle nešto više od godinu dana našeg ukazivanja kao i inicijative shvatio da mora da radi svoj posao za koji je plaćen i što je shvatio opasnost izlomljenog igrališta. Nadamo se da će tako shvatiti i opasnost rupa od starog igrališta koje su ostale i da će iste u što kraćem roku popuniti.

udruzenje zeleni most, udruzenje pancevo nije rupa, igraliste na ponjavici

Očekujemo da će se naše inicijative poslate Upravljaču, vezane za rešavanje problema u Parku Prirode Ponjavica brže realizovati nego što se ova inicijativa za rešavanje problema polomljenog igrališta za decu realizovala.

udruzenje zeleni most, udruzenje pancevo nije rupa, igraliste na ponjavici

Park prirode ,,Ponjavica” je zaštićeno prirodno dobro svih građana i u korist je i samog Parka i posetilaca da se o njemu što bolje ophodimo, jer priroda uvek vraća", kažu za portal K-013 iz ova dva udruženja.

(K-013)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.