Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Volonteri iz Evrope popravljaju bicikle u Pančevu u okviru kampa za mlade - | K-013 Portal

Volonteri iz Evrope popravljaju bicikle u Pančevu u okviru kampa za mlade

Međunarodni volonterski kamp “Rebicycle II” počeo je 1. avgusta, a održava se u Streljani u Pančevu.

Dvanaestoro volontera do 14. avgusta će sastavljati, popravljati i ukrašavati stare bicikle i promovisati biciklizam kao ekološki tolerantan vid transporta. 

Osim biciklizma kamp ima za cilj promociju reciklaže, ekologije, zdravih stilova života i interkulturalnosti. 

Nikola Veljković, koordinator programa u Udruženju Connecting kaže da je u Pančevo 1. avgusta došlo je 12 volontera.

- Tačnije dve kamp liderke i dvoje volontera iz Srbije, po dvoje iz Bugarske i Francuske, dve devojke iz Španije, jedna volonterka iz Ukrajine i jedan volonter iz Italije. Svako je dobio po jedan bicikl. Ispisao je šta nedostaje na njemu, šta radi, šta ne radi, rastavljali su bicikle, šmirglali, farbali. Završili su prvi sloj farbanja, sad su u procesu ukrašavanja, tako da je farbanje u toku. U narednim danima volonteri će krpiti gume, zatim sklopiti bicikl. Eventualno će ostati još podmazivanje, zatezanje i slične sitnice na kraju, objasnio nam je Veljković.

Volonteri odlaze kući 14. avgusta, a nakon završetka kampa reciklirani bicikli postaće deo ReBike servisa za iznajmljivanje bicikala u Pančevu.

- Osim što rade, volonteri su imali priliku i da upoznaju naš grad i okolinu. Jedno popodne proveli su u obilasku Pančeva s turističkim vodičem, jedan dan smo ih vodili na ekskurziju u Belu Crkvu na jezera. Dve večeri su bili na koncertima u Domu omladine na Stereo banani i u Kulturni centar na James Brown tribjut bend. Jedno veče su proveli na keju, a danas im je organizovana vožnja katamaranom po Tamišu, nabraja Veljković.

Kako sami volonteri kažu, veoma su zadovoljni slobodnim vremenom i svim što je za njih organizovano.

Međunarodni volonterski kamp Rebicycle II, i ovog leta organizuje Regionalni volonterski centar Pančevo, kao deo organizacije Connecting, u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.