Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website VRŠNJAČKO NASILJE U PANČEVU: Evo šta kaže direktorka OŠ "Vasa Živković", roditelji premeštaju decu u drugu školu - | K-013 Portal

VRŠNJAČKO NASILJE U PANČEVU: Evo šta kaže direktorka OŠ "Vasa Živković", roditelji premeštaju decu u drugu školu

VRŠNJAČKO NASILJE U PANČEVU: Evo šta kaže direktorka OŠ "Vasa Živković", roditelji premeštaju decu u drugu školu

Nakon objave informacije na našem portalu o slučaju vršnjačkog nasilja u OŠ "Vasa Živković" u Pančevu cela stvar se nije mrdnula ka rešavanju problema roditelja I-3 odeljenja ove škole.

U izjavi za RTS direktorka Osnovne škole "Vasa Živković" Danijela Đorđev rekla je da škola "preduzima sve mere predviđene zakonom kako bi zaštitili đake": 

- Dogovoreno je da pedagog i psiholog budu na svim časovima, pošto roditelji tog deteta trenutno nisu u prilici. Probaćemo uključivanjem drugih institucija da takođe dobijemo podršku, da možda u jednom trenutku uz to dete bude i stručnjak van naše institucije, rekla je Đorđev za RTS.

Nakon svega stiče se utisak da su roditelji prepuišteni sami sebi.

Kako K-013 saznaje u razgovoru sa njima, deo roditelja je najavio ispisivanje dece iz skole, dok će neki tražiti da se njihova deca premeste u drugo odeljenje. Jedan od njih nam je potvrdio da njegovo dete od sutra prelazi u drugu školu.

Da podsetimo, zabrinuti roditelji I-3 razreda Osnovne škole "Vasa Živković" u Pančevu podneli su prijavu direktorki škole još drugog oktobra u kojoj se upozorava na vršnjačko nasilje od strane jednog učenika ovog odeljenja.

"Učenik je udarao decu punom fašicom vode u glavu, davio ih rukama, stavljao zemlju u usta, udarao pesnicama po glavi i vratu, šutirao u stomak, pljuvao, čupao za kosu..." navodi se između ostalog u prijavi. 

Roditelji u prijavi navode da je jedan od poslednjih incidenata bio je taj što je sporni učenik makazama sekao kosu jedne devojčice a pre toga, kako kažu, obezbeđenje nije reagovalo na poziv dece dok je sporni učenik fizički napao drugo dete u toaletu.

 

*******

Pročitajte još i:

PANČEVO: Vršnjačko nasilje u školi "Vasa Živković" roditelji zabrinuti, traže hitno reagovanje!

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS