Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Za folklor kažu da je jedan od najlepših i najboljih sporednih aktivnosti za decu iz više razloga - | K-013 Portal

Za folklor kažu da je jedan od najlepših i najboljih sporednih aktivnosti za decu iz više razloga

kud abrasevic pancevo, abrasvic pancevo, abrasevic pancevo upis novih clanova

Folklor samo deluje da je jednostavna igra ali spada u treći po težini, ako bi ga nazvali sportom. Pored dobre kondicije, deca razvijaju motoriku i koordinaciju tela, hod, trčanje, skokove, brzinu, okretnost, snagu, istrajnost, spretnost, izdržljivost i pravilno držanje tela.

Igra je i sredstvo za razvijanje karakternih osobina, posebno snalažljivosti, smelosti i upornosti. Javni nastupi odnosno koncerti su vrlo važni za sticanje samopouzdanja i ličnosti. Kolektivni duh koji se stiče u folkloru itekako je važan za dalje uklapanje deteta u društvo odnosno za socijalizaciju dece. Ovo je aktivnost koja nije strogo opredeljena po polu, što znači da su zajedno u kolu i devojke i momci, dok je kod sportova uglavnom podeljeno na muški ili ženski tim.

Disciplina koja je gotovo vojnička i ona se u fokloru itekako neguje. Ako svemu ovome dodamo ritmičko izražavnje kroz muziku i učenje kulture, tradicije i istorije svog ali i drugih naroda, putovanja, zaista ne znamo da li postoji bolje mesto za razvoj deteta od folklora.

KUD Abrašević Pančevo

Mi u Pančevu imamo najstarije Kulturno umetničko društvo koje se ovim radom na ovaj način bavi 116 godina. Prvi "Abrašević" osnovan je 1905. godine u sklopu kojeg danas radi sedamnaest Abraševića u svim većim gradovima Srbije, među kojima je i naše Pančevo.

Pančevački "Abrašević" se pre dve nedelje vratio sa sjajnog etno Festivala koji se odigrao u Sutomoru, a po slikama i prilozima koje smo ispratili na društvenim mrežama, sve ovo što smo nabrojali smo mogli i da vidimo kako se primenjuje. Pod rukovodstvom profesionalnih lica, Ane Mirković iz Nacinalnog ansamla KOLO, zatim direktora Festivala Mirsada Ademovića i rukovodilaca kreatvnih dečijih radionca Suzane Filipović, deca Abraševića su sa svojim umetničkim rukovodiocem Filipom Rešidovićem i predsednicom Lelom Stojnov, imali prilike da mnogo toga nauče ali i da upoznaju svoje nove prijatelje iz bivših jugoslovenskih republika.

KUD Abrašević Pančevo

Ako želite da vaša deca, svoje odrastanje provedu učeći sve ovo na najlepši mogući način, izvolite od 31. avgusta. u Dom omladine na prvi sprat, svakog radnog dana od 18:00 do 21:00 ili pozovite za više informacija na 060/3051937 i na vreme počnite sa pravilnim razvojem i vaspitanjem vašeg deteta.

Kulturno umetničko društvo "Abrašević" je pravo mesto za to.

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS