Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Za požar u Etilenu tuzilastvo goni Petrohemiju i direktora - | K-013 Portal

Za požar u Etilenu tuzilastvo goni Petrohemiju i direktora

petrohemija, osnovno javno tuzilastvo

Osnovno javno tužilaštvo podnelo je optužni predlog protiv HIP Petrohemije i odgovornog lica U. V. povodom požara koji se u toj kompanjii dogodio 3. septembra, objavljeno je na sajtu tog tužilaštva.

"Povodom požara koji se dogodio dana 03.09.2021. godine u „ HIP Petrohemija“ AD Pančevo u Fabrici „Etilen“, Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu je postupajući po prijavi Ministarstva zaštite životne sredine, Sektora za nadzor i preventivno delovanje u životnoj sredini, Odseka za udese, Privrednom sudu u Pančevu dana 16.11.2021. godine podnelo optužni predlog protiv HIP „Petrohemja“ AD Pančevo kao pravnog lica i U.V., kao odgovornog lica zbog privrednog prestupa iz čl. 116 stav.1 tačka 6 i stav 3 Zakona o zaštiti životne sredine, jer u svom radu prilikom upravljanja opasnim materijama nisu preduzeli sve potrebne preventivne, zaštitne i sigurnosne mere kojima se rizik po životnu sredinu i zdravlje ljudi svodi na najmanju moguću meru, odnosno nisu postupali u skladu sa Izveštajem o bezbednosti i Planom zaštite od udesa kao ni u skladu sa radnim Uputstvom u kome su jasno definisane radne aktivnosti pojedinačnog procesnog osoblja u postupku uvođenja i izvođenja peći u Fabrici Etilen", saopšteno je iz OJT Pančevo.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS