fbpx

Briga o vodama da bismo imali čime da peremo rukeDanas je Svetski dan voda koji UN obeležava kampanjom pod sloganom "Voda i klimatske promene i njihova neraskidiva povezanost" kojom žele da podsete daje voda najvažniji resurs, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

Cilj kampanje je da podigne globalnu svest o važnosti zaštite voda i ukaže na načine kojima se upotrebom i korišćenjem voda možemo pomoći u smanjenju poplava, suša, nestašica i zagađenja vode u borbi protiv klimatskih promena, navodi se u saopštenju.

"S obzirom na situaciju u kojoj se svet iznenada našao usred mera opreza zbog koronavirusa COVID-19, od nedavno smo okruženi porukama o potrebi i važnosti pranja ruku kako bi se zaštitili od novog opasnog korona virusa", navodi Ministarstvo i poručuje da bi trebalo da se zapitamo kako je ljudima na svetu koji u svojim domovima nemaju pijaću vodu niti uslove da operu ruke tekućom vodom.

Ministarstvo podseća da smo svedoci kako se nam se život u samo jednom danu može iz korena promeniti, i dodaje da sve te promene imaju u pozadini i klimatske promene koje dovode do nestabilnosti i promena u prirodnoj ravnoteži.Komentre omogućio K-013.com