Čudni zakoni širom sveta: Ne smete da žvaćete žvaku, zviždite, nosite štikle… -

Čudni zakoni širom sveta: Ne smete da žvaćete žvaku, zviždite, nosite štikle…
montekristo 0507


Neke države i gradovi u svojim zakonima imaju pojedine veoma čudne propise kojima žele da spreče nepoželjna ponašanja kako svojih građana tako i turista. Ovo su samo neka od tih čudnih pravila i zakona.

Žvakanje žvake u Singapuru

Žvakaća guma proizvod je koji bi trebalo izbegavati dok ste u ovoj zemlji – izuzetak od pravila je nikotinska žvaka. Propis koji zabranjuje žvakanje uveden je s idejom da se ulice ne prljaju dodatno ovom lepljivom masom.

Nema dizanja stopala s pedale bicikla

Ako vozite bicikl u Meksiku, zabranjeno je tokom vožnje skidati stopalo s pedale. Ovo pravilo uvršteno je u zakonik davne 1892. godine, s ciljem veće bezbednosti, prenosi Insider. Nema, međutim, zabrane vožnje „bez ruku“, pa tako sebi možete dati oduška ako volite „ludu vožnju“, a sticajem okolnosti nađete se u Meksiku na biciklu.

Ne šetajte goli u Švajcarskoj

Iako je nama teško zamislivo da nagi krenemo u šetnju i nije nam jasno zašto bi ikome takvo nešto uopšte palo na pamet, Švajcarci po običaju misle na sve, pa su u zakon uvrstili i pravilo kojim se zabranjuje „gola šetnja“,ulicama.

Hranjenje golubova u Veneciji

Onome kome padne na pamet da nahrani ove ptice na Trgu Svetog Marka u Veneciji, preti kazna od čak 627 evra. U obrazloženju gradskih vlasti stoji da „golubovi potencijalno mogu ugroziti zdravlje čoveka, kao i da su štetni po spomenike“.

Zviždanje u Kanadi

Grad Petrolija u okrugu Ontario u Kanadi, s ciljem očuvanja mirne atmosfere, postavio je zabranu pravljenja buke vikanjem, zviždanjem ili glasnim pevanjem u bilo koje doba dana.

Visoke štikle u Grčkoj

Ukoliko ste u poseti istorijskim znamenitostima, preporuka je – nikako na štiklama. Iako nam nije jasno zašto bi iko na visokim potpeticama krenuo u obilazak ruševina, gde je teren svakako neravan i nezgodan, izgleda da je ovakvih slučajeva bilo, s obzirom na to da su Grci morali da ozvaniče ovakvo pravilo kako bi osigurali svoje znamenitosti od eventualnih oštećenja.

U Nemačkoj ne smete ostati bez benzina na autoputu

Dok vozite nemačkim putevima, bilo bi dobro da povremeno bacate pogled i na kazaljku koja pokazuje preostalu količinu benzina u rezervoaru. Ukoliko u Nemačkoj ostanete na putu bez goriva, morate platiti kaznu od 80 evra.

(Krstarica)


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble