Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website "Design art by Milica": Milica Petrović, 26-ogodišnja Pančevka rođena u porodici sportista i umetnika - | K-013 Portal

"Design art by Milica": Milica Petrović, 26-ogodišnja Pančevka rođena u porodici sportista i umetnika


pancevo, beograd, novi sad

Pravnik, sa obrazovanjem Srednje muzičke škole i dugim stažom igranja folklora i pevanja u kulturno umetničkim društvima i crkvenom horu.

Pored folklora bavi se još i slikanjem, uljanim bojama na platnu i akvarelom, a od skoro ima svoju seriju unikatnih majici sa štampom njenog rada, kao i izrada slike za naslovnu stranu knjige zbirke pesama "Da me sete na trenutke neke" Svetlane Petrović.

pancevo, beograd, novi sad

- Slikanje je dar od Boga, a talenat sam nasledila od svojih roditelja. Tokom osnovnog školovanja pohađala sam časove slikanja u više ateljea, kaže Milica. 

Učestvovala je na brojnim konkursima i saborima koji su se održavali u našoj zemlji na kojima su bili izloženi neki od njenih radova. Najveće postignuće bilo je na Međunarodnom takmičenju „Radost Evrope“ 2005. godine, kada je u rangu, dece uzrasta od 10 do 12 godina starosti, od pristiglih tri hiljade oslikanih radova, nagrađena osvajanjem 2. mesta, i dobitnik srebrne medalje.

pancevo, beograd, novi sad

- U periodu završavanja Gimnazije i tokom studija na Pravnom fakultetu slikanjem se nisam bavila sve do leta 2016. godine, kada sam na poklon dobila uljane boje i poželela da ponovo slikam.  Svoje radove sam prvi put izložila na „Novogodišnjem bazaru“ u Pančevu 2016.godine, koji se svake godine održava povodom Novogodišnjih i Božićnih praznika. Posle ove izložbe radove sam počela da objavljujem i putem društvenih mreža.

pancevo, beograd, novi sad

Svoje slobodno vreme Milica koristi za slikanje, to je ono što je ispunjava i opušta. Odmarajući ona stvara, slikajući portrete, pejzaže, etno motive, u zavisnosti od trenutnog raspoloženja, inspiracije ili želje klijenata.

pancevo, beograd, novi sad

- Pored slikanja na platnu poželela sam da prenesem svoj rad na nešto drugačije, jedinstveno ali i urbanije, spojila sam tradiciju, modu i slikarstvo i prenela svoj rad sa platna na odevni predmet, tj majicu.

pancevo, beograd, novi sad

Trenutno sam u pripremnim radovima i osmišljanjima oslikavanja kolekcije unikatnih majica na kojima će preovladatim motivi i likovi koji predstavljaju srpsku kulturu i tradiciju.

pancevo, beograd, novi sad

Čast mi je i privilegija da svoje umeće prenesem i na decu, da kroz rad u radionicama KUD-a „Abrašević“, čiji sam dugogodišnji član, zavole i neki drugi vid umetnosti mimo tradicionalne igre i pesme. Tradiciju možemo negovati i kroz oslikavanje naše bogate srpske baštine u raznim vidovima.

pancevo, beograd, novi sad

Radove naše mlade sugrađanke Milice Petrović možete pogledati na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram pod nazivom "Design art by Milica".

Fejsbuk: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009109007725

Instagram: https://www.instagram.com/designartbymilica/

Tags: ,

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

loading...