Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Gimnazijalka iz Niša otvorila prodavnicu kuvane hrane i trudnicama ne naplaćuje obroke - | K-013 Portal
andjela lecic, topoteka nis

Gimnazijalka iz Niša otvorila prodavnicu kuvane hrane i trudnicama ne naplaćuje obrokeUčenica četvrtog razreda Gimnazije „9.maj“ u Nišu Anđela Lečić otvorila je nedavno „toploteku“, odnosno prodavnicu tople kuvane hrane“ i ponudila trudnicama besplatan kuvani obrok.

Buduće mame, kao i ostale mušterije, mogu obrok da pojedu u toploteci ili da ga ponesu kod kuće.

Lečić je kazala za agenciju Betu da se na to odlučila spontano, jer želi da pomogne ženama kada im je najpotrebnije.

„Smtram da svaka žena zaslužuje pomoć, a posebno kada je u drugom stanju. Tada joj je naročito potrebna pomoći oko kućnih poslova, a među njima je svakako i kuvanje. U mojoj toploteci mogu da dobiju tradicionalna kuvana jela poput punjenih paprika, sarmi, pasulja, gulaša“, rekla je Lečić.

Kako je kazala, toploteku je otvorila pre dve nedelje u blizini Palilulske rampe i do sada su u njen lokal svratile na ručak dve trudnice.

„Obe su bile oduševljene kada sam im rekla da će ručak dobiti besplatno. Mnogo su mi se zahvaljivale i otišle s osmehom. Taj njihov osmeh, to je nešto što nema cenu“, istakla je Anđela.

Humani gest mlade Nišlijke ganuo je njene sugrađane, ali ona u tome ne vidi ništa posebno, kaže da je to samo „stvar porodičnog vaspitanja“.

„Sve je to stvar porodičnog vaspitanja i navika koje sam ponela iz detinjstva kada sam naučena da je pomoći drugima dar od Boga“, istakla je Lečić.

Za sada, dodala je, uspeva da uskladi obaveze u školi i u toploteci, a u tome joj puno pomaže i najbolja prijateljica, a povremeno i drugarice iz škole.

Toploteku je, kazala je, otvorila uz pomoć roditelja, ali sad namerava da konkuriše za subvencije koje država daje mladim preduzetnicima i da posao dalje razvija.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.