Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kako bi izgledao život na Zemlji da je ona ravna ploča - | K-013 Portal
zemlja ravna ploča

Kako bi izgledao život na Zemlji da je ona ravna pločaUprkos mnoštvu dokaza, poslednjih godina sve je veći broj onih koji iz nekog razloga veruju da je naša planeta ravna ploča. U proteklih pet godina tako se može primetiti i ogroman rast broja pretraživanja za pojam “ravna Zemlja”, a paralelno raste i broj ravnozemljaških konvencija.

Tako udruženje “Flat Earth Society” 2020. godine kreće na veliko krstarenje do ivice Zemlje, za koje su obećali da će biti najveća i najbolja avantura.

Na prvi pogled čini se da je opasno krenuti na krstarenje do kraja sveta jer se nameće pitanje hoće li dolaskom “do kraja” brod jednostavno skliznuti s ivice? Ipak, u ovom udruženju nema straha, jer „ravnozemljaši“ podržavaju teoriju da je Antarktik zapravo veliki ledeni zid koji štiti od “svega što se nalazi iza njega“, prenosi CDM.

“Iza ledenog zida nalazi se ono što nas iz udruženja najviše zanima. Koliko znamo, niko nikad nije otišao iza ledenog zida i vratio se da ispriča što se tamo nalazi”, objašnjavaju na svojoj internet stranici članovi ovog društva.

Ostaje da se vidi šta će se dogoditi kada pobornici teorije o ravnoj Zemlji iza Antarktika ne nađu ledeni zid. Međutim, znajući kako funkcionišu teorije zavere, sigurno je da će se već pronaći neko objašnjenje, tako da ne treba očekivati da će ova teorija brzo iščeznuti iz internet prostranstava.

Pojedinosti o samom krstarenju zasad su prilično oskudne, iako se, s obzirom na to da je reč o “naučnom” putovanju, mogu očekivati brojni razgovori i rasprave. Ukoliko imate viška novca, a zanima vas šta je iza Antarktika i verujete u teoriju da je Zemlja ravna ploča, priključite se putovanju.

Kako bi život na Zemlji izgledao da je ona ravna ploča

Ne bismo pali s ivice Zemlje

Gravitacija je, prema NASA, sila kojom planeta ili drugo telo privlači neko drugo telo prema središtu. Budući da je Zemlja okrugla poput lopte, sve stvari na njenoj površini privlače se u istom smeru – prema središtu. Gravitacija bi tako u potpunosti onemogućila da Zemlja bude ravna.

Kada bi Zemlja zaista bila ravna, a da se gravitacija ponaša kao i inače, približavanje ivicama Zemlje bilo bi kao hodanje strmom planinom i to je zato što bi vas gravitacija vukla prema centru diska. Tako, zapravo, ne bismo ni mogli pasti sa Zemlje.

Pomračenje Meseca bilo bi dosadno

Senka koja prelazi preko Meseca za vreme pomračenja očit je dokaz da je Zemlja okrugla. Da je Zemlja ravna ploča, pomračenja Meseca bila bi dosadna i ružna. Samo zamislite Mesec sa senkom tanke pruge.

Sportovi bi postali čudni

Na ravnoj Zemlji sportovi bi morali da se igraju samo u blizini njenog središta, gde se gravitacija ponaša kao i kod okrugle Zemlje. Tako bi se sportom trebali baviti na ledenom Severnom polu, a malo manje hladno iskustvo bilo bi bliže krajevima Zemlje, što bi zapravo sportove s loptom učinilo veoma komplikovanim. Tako bi lopta bačena uvis pala nazad prema centru tog ravnog diska.

Geografija bi bila drugačija

Samo na Severnom polu gravitacija bi funkcionisala normalno. Na njemu ne bi bilo leda. Bilo bi to vlažno mesto, jer bi iskrivljena gravitacija onemogućila postojanje vode na ivicama planete. Voda bi putovala prema središtu pa bi tako jedino normalno mesto na Zemlji zapravo bilo nenaseljeno.

Krajolici na ivici Zemlje bili bi veoma čudni

Kada bi Zemlja bila ravna ploča, na njenim krajevima verovatno bi postojala neka čudna šuma. Drveće bi raslo suprotno od sile gravitacije pa bi tako na ovim ekstremnim delovima planete, gde gravitacija sve vuče pod određenim uglom, prema centru, drveće raslo dijagonalno.

Videli bismo Sunce i noću

Naime, da je Zemlja ravna ploča, Sunce bi bilo puno manje i mnogo bliže planeti, poput Meseca. Sunce bi se ponašalo poput reflektora na pozornici, koji šalje usmeren snop svetla na delove Zemlje na kojima je dan, dok ostatak ostaje u mraku.

(Krstarica)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.