Podmornica udarila u olupinu Titanika -

Podmornica udarila u olupinu Titanika


pancevo, beograd, novi sad

Prošle godine podmornica je udarila u svetski poznatu olupinu Titanika, ali je američka vlada informacije o tom incidentu držala u tajnosti, rečeno je na sudu.

Vlasti SAD-a nisu saopštile da je podmornica vredna 35 miliona dolara, koju je angažovala britanska kompanija, udarila u potonuli brod, piše Telegraph, koji je dobio uvid u sudske spise.

Vođa ekspedicije priznao je juče da je podmornica Triton udarila olupinu Titanika u julu prošle godine kada je pilot izgubio kontrolu nad podvodnim vozilom zbog "izuzetno snažne i vrlo nepredvidive struje". Triton se tada približio olupini legendarnog broda kako bi tim avanturista snimio nove fotografije Titanika.Radi se o prvom poznatom sudaru neke podmornice s istorijskim Titanikom otkako je 1985. godine olupina nađena.

Kompanija za avanturistička putovanja EYOS potvrdila je incident, ali je navela kako prilikom sudara nije došlo do značajnijeg oštećenja olupine.

Međutim, stručnjaci upozoravaju kako bilo kakvo dodatno ugrožavanje strukture olupine može uzrokovati njeno još brže propadanje.

(IndexHr, foto skrinšot)

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com