Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Praktični saveti za odabir sale za venčanje - | K-013 Portal
Previous Next

Praktični saveti za odabir sale za venčanje


Prostor za venčanje jedan je od najznačajnijih stavki na spisku stvari za organizovanje venčanja, a u velikom broju slučajeva je i početna tačka čitavog planiranja ovog značajnog događaja. Upravo zato smo pripremili praktične savete koji će vam pomoći da odaberete adekvatan prostor i organizujete venčanje iz bajke.

Odakle početi, na šta obratiti pažnju prilikom traženja idealne sale za proslavu, koji su najvažniji faktori koje treba da ima prostor za venčanje? Otkrijte u tekstu koji sledi.

Okvirno određivanje budžeta

Verujemo da postoje mnoge sale za svadbe koje će vas oduševiti, ali veliki izbor glamuroznih i elegantnih prostora za slavlje vas može navesti da odlutate u razgledanje i razmatranje bez konkretne ideje kakav prostor biste mogli da priuštite, i kako uopšte zamišljate da izgleda svečana sala u kojoj će biti organizovana proslava.

U ovome vam može pomoći okvirno određivanje budžeta. Kada budete znali koliko novca možete da izdvojite za ovaj važan dan, biće vam lakše da odaberete sale za venčanje koje se uklapaju u iznos koji ste spremni da potrošite.

Zakup sala se obično vrši tako što se naplaćuju mesta, a postoje i one u kojima se čitav prostor zakupljuje. Odaberite koji način plaćanja vam najviše odgovara, i neka to bude još jedan filter kroz koji ćete provući potencijalne sale za svadbu.

Odredite šta vaš idealan prostor za venčanje mora da ima

Pre nego što počnete da razgledate prostore za slavlje, razgovarajte sa svojim partnerom o tome šta oboje očekujete od sale za venčanje. Da li biste više voleli da bude restoran, ili prostor namenjen isključivo za ovakav vid proslava, da li vam je važno da ima lep pogled ili da je okružen prirodom?

Napravite listu stvari koje mora da ispunjava vaš idealan prostor i oko kojih ne želite da pravite kompromis. Primera radi, možda će vam lokacija biti izuzetno važan faktor, s toga gledajte sale samo u zoni koju odaberete. Ovo će vam izuzetno olakšati potragu za idealnom salom za venčanje jer ćete vrlo lako znati šta ne dolazi u obzir.

Takođe, ovaj sistem će vam pomoći i da lakše dođete do svoje idealne lokacije, odnosno da prilagodite određenu svečanu salu svojim potrebama, ukoliko takva opcija postoji.

Veličina sale kao vrlo bitan faktor prilikom odabira prostora

Veličina sale može biti jedan od parametara koji će vam u startu suziti izbor prostora za venčanje. Zato kao domaći zadatak pre razgledanja prostora, imate da napravite spisak gostiju koji bi došli na vašu svadbu.

Ograničeni novčano i brojčano, znaćete na koja vrata bi trebalo da pokucate a koja ne dolaze u obzir. Kada je u pitanju veličina sale važno je da ne odaberete salu čiji kapaciteti knap odgovaraju vašim potrebama. Pre svega, može se desiti da dodate goste na listu, zato treba da imate malo “lufta”, a i gosti će se osećati prijatnije u nešto većoj sali.

Na šta treba posebno obratiti pažnju prilikom odabira sale za venčanje?

Kada birate prostor za venčanje ponekad vam estetski detalji mogu odvući pažnju od konkretnih stvari na koje biste svakako morali da obratite pažnju. Zato o njima treba promisliti pre nego što odete da pogledate određenu salu.

Pre svega, raspitajte se o hrani koja se služi - koja jela su obuhvaćena, da li je u pitanju švedski sto ili će konobari služiti tokom noći. Zatim, da li je jelovnik podložan promenama, koliko će se jela zadržavati na stolu, odnosno koliko često će se dopunjavati švedski sto.

Dalje, vrlo je važno da pogledate raspored sedenja, da li je funkcionalan, da li će gosti imati dovoljno mesta da se vesele i da se osećaju prijatno tokom čitave večeri. U okviru toga se možete raspitati i za dekoraciju stolova i prostora. Da li postoji univerzalna, ili je prilagođena vama? Da li sala nudi uslugu dekoracije ili ćete sami morati da angažujete  nekoga?

Važno je da se raspitate o svim dodatnim uslugama koje vam sala za venčanje može obezbediti, i šta se sve ubraja u cenu koju je potrebno da platite da bi se vaše venčanje održalo baš tu. Nakon što to utvrdite sledi pitanje da li se sve to isplati? Ako da, čestitamo, pronašli ste idealno mesto za svadbu.

Nadamo se da će vam ovi saveti pomoći da ovu vrlo važnu odluku donesete uz što manje nervoze i što više ušteđenog vremena, a da ćete kao rezultat dobiti svoj kutak iz bajke u kome će se kreirati nezaboravne uspomene.

(S. Stanković)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

loading...