Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sa 90 godina krenuo na slavu biciklom - iz Sremske Mitrovice u Banjaluku - | K-013 Portal
radoslav ivanovic, slava, bicikl, banja luka

Sa 90 godina krenuo na slavu biciklom - iz Sremske Mitrovice u BanjalukuRadoslav Ivanović je iz Šašinaca kod Sremske Mitrovice otišao u Banjaluku na slavu. Ne bi to bilo "ništa posebno" da nema 90 godina, i da nije vozio bicikl 270 kilometara – puna dva dana.

Sremska Mitrovica, Bijeljina, Brčko, Prnjavor, Banjaluka… Jeste daleko, ali kad noge slušaju i u desetoj deceniji, a pedale su decenijama prisan drug, nije teško, piše RTS.

Put do Banjaluke isplanirao je do detalja. Radoslav Ivanović do prijatelja kojeg nije vidio godinama, potegnuo je 270 kilometara.

"To sam lani odredio, da na današnji dan dođem u Banjaluku. Kaže baba moja – Pa ne znaš hoćeš li biti živ. Rekoh, kako neću, pa ja neću da umrem", priča Radoslav.
Prvi zadatak, kada zdravo stigne na odredište, jeste da se javi porodici da je sve prošlo bez problema.

A prva pauza na putu za Banjaluku donela je i jednu anegdotu.

"Spavao sam u Brčkom, policajac mi je platio prenoćište. Prvo me je iskritikovao debelo, kako ja smem da idem u devedesetoj godini bez pratnje. Pa šta će meni pratnja?", kaže Radoslav.

U Banjaluci će, kaže, provesti nekoliko dana, pa onda nazad u Šašince.

Ovaj put, bicikl će biti prtljag, a Radoslav će odmarati noge kao saputnik u unukovom automobilu.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.