fbpx

"Samoizolacija" tajlandskog kralja - sa 20 konkubina u AlpimaTajlandski kralj Maha Vajiralongkorn samoizolovao se od korona virusa sa 20 svojih konubina u jednom od najluksuznijih hotela u mondenskom skijaškom centru Garmiš Partenkirhen u Nemačkoj.

Kralj, inače, poznat i kao Rama X sa sobom je osim konkubina poveo brojne sluge.

Navodno je zakupio ceo Grand Hotel Sonnenbichl, hotel sa četiri zvezdice, piše Internešnel Biznis Tajms.

Tamošnji su pansioni i hoteli zatvoreni zbog korona virusa, ali hotel u kojem se izolovao 64-godišnji tajlandski kralj je izuzetak od tog pravila.

Portparol lokalnog okružnog saveta rekao je da je to zato što su svi gosti iz jedne grupe ljudi.

U međuvremenu, Tajland se bori s pandemijom Kovida-19 znajući da je njihov kralj na odmoru.

Građani su, navodi se, zbog toga protestovali putem interneta i medija, kršeći pritom stroge zakone koji im brane da kritikuju kralja, preneo je zagrebački Jutarnji list.

Haštag 'Zašto nam treba kralj' podeljen je čak 1,2 miliona puta na Tviteru, a postavio ga je jedan aktivista koji se nalazi u egzilu u Francuskoj.

Kralj Rama X nije viđen u javnosti u Tajlandu još od februara. Poznat je po tome da često nije u svojoj zemlji, a najčešće provodi vreme u Nemačkoj s ljubavnicom. Poznat je po tome da je imao mnogo žena, kao i po burnim razvodima.

Tajland je do sada zabeležio više od 1,385 slučajeva korona virusa, a sedam je osoba preminulo. Samo u subotu je zabeleženo 109 novih slučajeva bolesti.

(Tanjug)
Komentre omogućio K-013.com