Slon iz krda koje luta Kinom uhvaćen i vraćen u rezervat
slon pobegao iz krda

Slon iz krda koje luta Kinom uhvaćen i vraćen u rezervat
montekristo 0507


Slon iz krda koje je pobeglo iz rezervata i luta među gradovima na jugozapadu Kine, uspavan je omamljujućim sredstvom i vraćen u rezervat.

Slonovi su izazvali pažnju javnosti kada su još prošle godine napustili rezervat u provinciji Junan i otišli više od 500 kilometara na sever, do predgrađa grada Kunminga, a zatim krenuli ka jugu kuda i dalje putuju.

Usamljeni mužjak koji je napustio krdo pre više od mesec dana, uhvaćen je ove nedelje kod grada Iuki i vraćen u Nacionalni rezervat prirode Sishuangbana, udaljen 280 kilometara.

Taj desetogodišnji slon, težak 1,8 tona, tumarao je u blizini jednog sela što je navelo vlasti da intervenišu i vrate ga u rezervat da ne bi ugrozio stanovništvo.

Slon je smiren strelicom sa sredstvom za uspavljivanje, utovaren u kavez i odvezen kući kamionom, izvestio je vladin list "Čajna dejli". Izgleda zdravo i nepovređeno.

U krdu je bilo 16 slonova kada su napustili rezervat. Dva slona su se sama vratila, a u krdu se tokom "šetnje" okotilo slonče. Vlasti kažu da krdo u kojem je sada šest odraslih ženki i tri mužjaka, dvoje mlađih slonova i tri sasvim mala, izgleda zdravo.

Više od 200 ljudi sa 20 dronova i desetinama vozila na smenu prati slonove. Vlasti su zatvorile puteve da bi im omogućile kretanje kuda žele i rekle stanovnicima da ne izlaze dok slonovi prolaze selima. Tone hrane su potrošene u pokušajima da ih namame da odu dalje od naseljenih mesta.

Slonovi su oštetili useve, ali nema izveštaja o težim posledicama. Ipak, samo od 28. juna do sada, stanovnici su prijavili štetu od slonova od šest miliona juana, odnosno oko 950.000 američkih dolara.

Kineska državna TV prenosi novosti o slonovima nekoliko puta dnevno, a te vesti su popularne i na društvenim mrežama. Objava o hvatanju slona ove nedelje je za samo dva dana pročitana 15,8 miliona puta, a kompilacija video-snimaka krda odmetnutih slonova na sajtu novina Komunističke partije preneta je na još 1.200 sajtova.

(Agencije)


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble