Za venčanje na Siciliji poklon od 3.000 evra -
venčanje na siciliji, sicilija, venčanje

Za venčanje na Siciliji poklon od 3.000 evra

Vlasti italijanske regije-ostrva Sicilija donele su odluku da svakom mladom paru koji odluči da se venča na Siciliji poklone 3.000 evra, piše dnevni list "Hafington Post".

Ponuda vazi sve do 31. jula naredne godine. Sicilija sa svojim baroknim palatama i vilama, srednjevekovnim crkvama i prekrasnom prirodom je privlačno mesto za ceremonije.

Najpoznatije venčanje, koje je obavljeno na ostrvu, je ono iz filma "Kum", režisera Frensisa Kopole, u kojemu se sin mafijaškog kuma venčava sa lokalnom lepoticom.

Ovo filmsko venčanje lansiralo je Siciliju kao jedno od veoma cenjenih mesta za obavljanje svadbenih svečanosti, i podstaklo je formiranje niza malih porodičnih firmi koje su se bavile pripremom i organizovanjem svadbarskih svečanosti.

Do pandemije kovid-19 najbrojniji mladenci i svatovi bili su iz Amerike i Japana, ali je karantin gotovo sasvim ukinuo delatnost koja je donosila godišnji prihod od 50 miliona evra.

Posledice krize trpe ne samo firme koje organizuju venčanja već niz pratećih delatnosti kao što je katering, fotografske usluge, konobari, hoteli, štamparije, a na gubitku su i mesta koja su iznajmljivana za svadbe ne samo prekrasne sicilijanske barokne vile i palate, već i muzeji, manastiri, sve je to živelo od "venčanja", delatnosti koja a u vreme koronavirusa, što se tiče Sicilije, zamrla.

To je bio razlog lokalnim vlastima da ponude poklon mladencima koji odluče da se "na večnu ljubav" obavezu na Siciliji.

(Tanjug)

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com