Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website BaYaT savršeno sumira 2020. godinu svojim novim singlom “Eerie” - | K-013 Portal

BaYaT savršeno sumira 2020. godinu svojim novim singlom “Eerie”BaYaT je objavio svoj novi i željno iščekivani singl “Eerie” 12. Decembra 2020.

Ovaj petočlani rok bend in Novog Sada je poznat po svojim nastupima punim elektriciteta i snažnim i iskrenim tekstovima. Miloš Bajat (glavni vokal), Konstantin Srđanov (ritam gitara), Srđan Sivacki (gitara), Marko Vanović (bas gitara) i Darko Perković (bubnjevi) oduševljavaju rok publiku svojim debi albumom “So It Begins”. Njihove priče će postati još snažnije sa drugim albumom “Purge”, koji je najavljen za narednu godinu.

“Eerie” je drugi singl sa predstojećeg albuma “Purge” i tekstualno se može interpretirati na više načina. Ono što je sigurno je to da će vas ova numera odvesti na emocionalni ringišpil, dok otkriva samu suštinu našeg postojanja i silu koja pokreće naš opstanak kao vrste, pogotovo kad smo suočeni sa izazovima.

U vokalnom pogledu, Miloš Bajat iznosi ovu numeru do tačke gde možete osetiti kako njegove emocije kolaju kroz vene. “Vokal Miloša Bajata vas prosto opčini i zarobi, jednostavno mu verujete.”, kaže David Kitching, njihov menadžer.

“Eerie” je napisana u CIS molu i iako je tempo podešen na 152, ambijentalna pozadina kreira sporiju atmosferu, uz dramatičnu progresiju akorda, koja je u potpunoj harmoniji sa bubnjevima. Ključni elementi ove numere su definitivno mikro pauze koje prethode uvodu u punije refrene i delove. Sve u svemu, “Eerie” je nešto što se ne propušta, pokazujući svima da je rok i dalje živ.

2020. godina je, i pored globalnih izazova, uglavnom bila pozitivna za BaYaT. Usled zabrane javnih okupljanja bend je sve svoje slobodno vreme uložio u izradu svog drugog albuma “Purge”. BaYaT se nada produktivnijoj 2021. godini, jer ovi momci jedva čekaju da se vrate na binu.

Singl “Eerie” je dostupan na svim većim digitalnim platformama od 12. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.