Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Beogradski džez festival od 16. do 21. decembra u Domu omladine - | K-013 Portal
beogradski dzez festival

Beogradski džez festival od 16. do 21. decembra u Domu omladineBeogradski džez festival, pod sloganom "Jazzistance", održaće se u Domu omladine od 16. do 21. decembra, objavio je danas Dom omladine.

Istaknuto je da se najstariji srpski džez festival, 36. po redu, održava uprkos otežavajućim okolnostima zbog pandemije korona virusa, uz poštovanje svih važećih zdravstvenih mera i propisa koji se odnose na bezbednost publike i učesnika.

U fokusu će biti istaknuta imena srpske i regionalne džez scene, bilo da je reč o retrospektivama umetnika koji su ostavili značajan trag u istorijatu festivala i džez muzike na ovim prostorima, bilo da je reč o koncertnim premijerama i nekim novim saradnjama, navedeno je u saopštenju.

Festival će nastaviti i promociju savremenih trendova na evropskoj džez sceni, koju manifestacija prati kao jedini srpski predstavnik u Evropskoj džez mreži.

Najavljeno je da će ove godine gosti na festival stići iz Austrije, Italije, Francuske i Madjarske.

Biće organizovan i poseban program posvećen mladim džez muzičarima, koji će biti realizovan u saradnji sa Katedrom za džez i popularnu muziku Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Pokrovitelji 36. Beogradskog džez festivala su Grad Beograd i Ministarstvo kulture i informisanja.

(Beta)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.