Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bilja Krstić uoči Ethno.com-a: U Pančevu nastupamo u punom sastavu - | K-013 Portal

Bilja Krstić uoči Ethno.com-a: U Pančevu nastupamo u punom sastavu


pancevo, beograd, novi sad

Sedamnaesto izdanje Ethno.com festivala, u organizaciji Kulturnog centra Pančeva i pod pokroviteljstvom grada Pančeva, održaće se 27. i 28. septembra uz učešće dva domaća i jednog internacionalnog sastava.

Na svečanom otvaranju festivala, u petak 27. septembra u 20h, u dvorani Kulturnog centra Pančeva, nastupiće Bilja Krstić i Bistrik Orkestar, jedan od najpriznatijih predstavnika srpske world music scene u svetu.

Povodom nastpa na predstojećem Ethno.com-u, Bilja Krstić je izjavila: „Mi smo Pančevcima spremili jedan veoma lep program. Biće tu poznatih pesama, koje inače Bistrik izvodi, ali smo hteli da budu i pesme sa poslednjeg albuma, koji je izašao pre dve godine za londonsku izdavačku kuću „Arc Music”, s obzirom da je to sala i možemo više da uživamo u samoj muzici i pesmama, Za ostatak programa ćemo odabrati pesme koje su obeležile preostala četiri albuma. Pančevo ima i privilegiju što ćemo nastupiti u punom sastavu, što je poslednjih godina retkost, i tome se veoma radujem.i Nadam se da će svi doći da ćemo se, kao i ranijih godina, lepo družiti! ”

Bilja Krstić i Bistrik orkestar, koji spadaju u red najpriznatijih predstavnika srpske world music scene u svetu, nude drugačiji muzički portret srpskog prostora. Snimili su pet albuma: „Bistrik” (2001), „Zapisi” (2003), „Tarpoš” (2007), „Izvorište” (2012) i „Svod” (2017). Treći album „Tarpoš” dobio je odlične kritike i priznanja najprestižnijih svetskih magazina koji se bave ovom vrstom muzike. Njihov album „Svod” objavila je londonska izdavačka kuća „Arc Music” 2017. godine, a spot za pesmu „Dimitrijo, sine Mitre” (album „Svod”) osvojio je nagradu 2018. godine, u kategoriji etno, na festivalu posvećenom regionalnim muzičkim spotovima „MTS Vision”.

Ulaz na sve Ethno.com programe je besplatan.

Tags: ,

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

loading...