Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Buđenje ekološke svesti: Grupa Sivi objavila singl „Iznad promene“ - | K-013 Portal
grupa sivi, iznad promene

Buđenje ekološke svesti: Grupa Sivi objavila singl „Iznad promene“Grupa „Sivi” objavila je novi video za pesmu „Iznad Promene“ sa dugoočekivanog albuma „Devet“ koji će biti objavljen za diskografsku kuću Multimedia Music.

Novi album grupe „Sivi“ pod imenom „Devet“, tokom godine biće objedinjen na CD-u sa njihovim prvencem „Sedam”.

Pored toga, „Sivi” su pripremili novi video za pesmu „Iznad Promene“ koja otvara novi album. Ovo je prvi video singl koji najavljuje izlazak dugo očekivanog izdanja.

„Ovu pesmu smo na probama dok smo je stvarali od milošte još zvali i ’ekološka’“, kaže Dejan Mrkalj i dodaje: „Biće ovo naš doprinos buđenju svesti o važnosti i očuvanju Majke prirode. Ovo je takođe i podrška pokretu: Odbranimo reke Stare planine kao i svim ostalim ekološkim pokretima u Srbiji i na Balkanu. Naše misli i energija su usmereni ka odbrani najvažnijih resursa naše zemlje: voda, vazduh, zemlja.“

Režiju spota, kao i muziku i tekst pesme potpisuje Dejan Mrkalj, dok je direktor fotografije i montažer bio Marko Segedinčev. Pesma „Iznad promene“ snimana je u Studiju Blaze u Beogradu a miks je uradio Rade Bogdanović, The Blak at Dreamtime sounds (Sydnej, Australija).

 

Autentičnost benda „Sivi” ogleda se u lirskim, poetski obojenim tekstovima, kao i u muzici, baziranoj na alternativnom rokenrolu. Specifična energija bunta i kvalitet izvođenja nastupe benda uživo čine izuzetnim i nesvakidašnjim iskustvom. Kvalitet „Sivih”, sredinom 2014, prepoznala je renomirana muzička kuća „Multimedia Music” i potpisala s bendom ugovor za digitalno izdanje. Album „Sedam” nalazi se na svim vodećim svetskim muzičkim internet platformama („Amazon”, „Deezer”, „Itunes”, „Spotify”…) Bend je izbacio četiri video-singla sa prvog albuma od kojih je video za pesmu: „Jedno“ bila tri nedelje prva na listi kultne emisije u sferi urbane kulture „Gruvanje” na RTV Vojvodina.

(Lj. Z.)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.