fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

BES, svetionik

Da li ste spremni za BES?! Novi bend singlom „Svetionik“ najavljuje prvi album!

Novi novosadski bend BES singlom „Svetionik“ najavljuje svoj prvi album „Periferija ljudskosti“ koji će u decembru biti objavljen za Multimedia Music.

Poslednjih godina na domaćoj rock sceni, u senci svih zbivanja na ovim prostorima i prilično skučenom medijskom prostoru za čvršći zvuk, jedva da se tu i tamo pojavio neki novi bend.

Ovoga puta je malo drugačije. Pojavio se "stari" bend. Ime BES i album "Periferija Ljudskosti" jesu novi ali... ekipu čine muzičari prilično poznati publici na ovim prostorima. Članovi benda BES su Strahinja Cerovina (vokal), Saša Friš (gitara), Išpan Andraš (bas, klavijature) i Luka Jelisavčić (bubnjevi). Bez obzira na sve rizike "kretanja od nule", nakon dugogodišnjeg akumuliranja iskustva i znanja, snimajući i svirajući sa mnogim afirmisanim bendovima (Pero Defformero, Concrete Sun, Divlje Jagode, Ritam Nereda, Brat, 357, Grate, Armageddon...), ekipa benda BES je uspela da u veoma kratkom roku sabije sve nagomilane emocije u 11 pesama koje će se naći na njihovom prvom albumu „Periferija ljudskosti“.

Kao prvi singl, kojim će se bend predstaviti publici, odabrana je pesma "Svetionik" za koju je snimljen i video spot. “To je prva pesma koju smo zajedno zasvirali, na prvoj probi” objašnjava gitarista Saša Friš razloge zbog kojih je baš ova pesma odabrana za početak ove nove priče: “Ideja je nastala na brodu dok je Strahinja plovio iz Emirata ka Japanu a kasnije je završena u Novom Sadu. Iako je autobiografska i metaforički govori o jednom teškom periodu njegovog života koji se završio srećno, može se reći i da je ona postala naša interna himna, naše zajedničko svetlo na horizontu koje sledimo od samog početka ove avanture.”

Produkcija video spota za pesmu „Svetionik“ poverena je studiju "Hičkok i sinovi", iza kamere su bili Goran Biševac i Mladen Mitrinović, a montažu benda potpisuju Goran Biševac i Saša Friš.

Album “Periferija ljudskosti” biće objavljen za izdavačku kuću Multimedia Music (CD/LP) u decembru 2020.godine. “Zahvaljujući sjajnom timu ljudi koji je stao iza naše ideje, mi možemo da sa puno pozitivne energije isčekujemo budućnost. Sigurni smo da na našem tržištu itekako ima publike za ovakav bend i ovakvu muziku" kaže Saša Friš i poziva vas da ispratite rad grupe BES.

(Lj. Z.)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.