Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Emotivan koncert grupe „Zana” posvećen Marini Tucaković - | K-013 Portal
Čuvena pop grupa “Zana” održala je u subotu veče koncert u Kombank Dvorani, uz ovacije i horsko pevanje publike, povodom obeležavanja jubileja, 40 godina benda.

Emotivan koncert grupe „Zana” posvećen Marini TucakovićČuvena pop grupa “Zana” održala je u subotu veče koncert u Kombank Dvorani, uz ovacije i horsko pevanje publike, povodom obeležavanja jubileja, 40 godina benda.

Emotivan i energičan koncert bio je posvećen nedavno preminuloj Marini Tucaković, koja je bila pridruženi član i tekstopisac većine hit pesama ove grupe.

Ovaj poseban muzički događaj započeo je akustičnom verzijom hita “Vojna pošta”, a zatim je, uz sliku Marine Tucaković na video bimu, najavljena i njena pesma “Čamac na vodi”.

Uz ovacije publike, Jelena Živanović izvela je u akustičnom delu poznate numere – “Leto”, “Rusi dolaze”, “Rane”, “Modrice”, “Što a što”, “Kućica”.

Onda je mikrofon preuzeo Zoran Živanović – Žika, osnivač “Zane”, i otpevao premijerno pred publikom pesmu “40”, koju je za njega lično komponovala Marina Tucaković.

U drugom delu koncerta usledili su hitovi koji su izvedeni “na struju”, a publika je horski pevala – “Nije sve tako crno”, “Vlak”, “Vejte snegovi”, “Dodirni mi kolena”, “Rukuju se rukuju”, “Oženićeš se ti” i mnoge druge.

Duet “Jabuke i vino” (u originalu Zana Nimani i Željko Bebek) sa Jelenom je pevao glumac Bane Tomašević, koji već nekoliko godina muzički sarađuje sa Jelenom i Žikom.

Gost na koncertu bio je i gitarista Zoran Branković, koji je svirao gitaru i u originalnom izvođenju pesme “Rane”.

Među brojnim kvalitenim muzičarima na bini, za bubnjevima je bio i dugogodinji član “Zane” – Zoran Babović – Babonja.

Žika je na kraju koncerta pomenuo sve bivše članove grupe “Zana”, uz veliki aplauz publike, a neki od njih su se javili i poslali pozdrave putem video poziva.

Među njima je bio i čuveni Radovan Jovićević, jedan od osnivača ove popularne grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.