Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Evrovizija 2021: Polufinale 18. i 20. maja, finale 22. maja - | K-013 Portal
evrovizija 2021

Evrovizija 2021: Polufinale 18. i 20. maja, finale 22. majaOrganizatori "Evrovizije" su najavili da će polufinale takmičenja u Roterdamu biti održano 18. i 20. maja naredne godine, a finale 22. maja, uprkos nedoumica oko formata događaja zbog pandemije kovid-19, prenosi agencija Rojters.

Evropska radiodifuzna unija je saopštila da trenutno radi na izradi četiri moguća scenarija za takmičenje, od relativno uobičajene verzije do one razvijene pod pretpostavkom da će u Holandiji u tom trenutku na snazi biti mere karantina.

U slučaju da u Holandiji u vreme održavanja takmičenja budu na snazi mere karantina, događaj će biti održan bez publike.

Organizatori veruju da će u " Ahoy" areni u Roterdamu biti moguće održavanje nastupa uživo, uz smanjen broj posetilaca i poštovanje mera distanciranja.

Na takmičenju će učestvovati 41 zemlja, a 19 je odlučilo da će na takmičenje koje će biti održano naredne godine poslati izabrane takmičare za 2020. godinu.

"Evrovizija" će biti održana pod sloganom " Open up ", koji je planiran za ovogodišnje takmičenje.

(Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.