Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Grupa ABBA ponovo na britanskoj Top 10 listi singlova posle gotovo 40 godina - | K-013 Portal
abba, britanska top 10 lista

Grupa ABBA ponovo na britanskoj Top 10 listi singlova posle gotovo 40 godinaLegendarna švedska pop grupa ABBA vratila se prvi put u gotovo 40 godina na listu Top 10 singlova u Velikoj Britaniji sa numerom sa njihovog novog albuma „Voyage“, pokazuje danas objavljena lista.

Singl „Don’t Shut Me Down“, direktno je ušao na 9. mesto britanske liste. Ta pesma je druga najviše skidana u nedelji i u strimingu je preuzeta 2,3 miliona puta, navelo je telo zaduženo za sastavljanje top lista.

To je prvi singl grupe ABBA na britanskoj Top 10 listi od numere „One of Us“ iz januara 1982. godine. To je takođe dvadeseti singl grupe koji se našao na britanskoj Top 10 listi.

Drugi singl sa novog albuma „I Still Have Faith in You“ je stigao na 14. mesto.

Dva singla su sa albuma „Voyage“, prvog studijskog albuma grupe ABBA od albuma „The Visitors“ iz 1981. godine.

Grupa je objavila da izdaje dugo očekivani novi album prošle nedelje u Londonu.

Novi album zvanično izlazi 5. novembra.

Švedski bend bio je aktivan od 1972. do 1982. Pored Bjorn Ulveus (Ulvaeus) (76) i Beni Anderson (Benny Andersson) (74) bend su činili Ani-Frid Lingstad (Anni-Frid Lyngstad) (75) i Agneta Faltskog (Agnetha) (71).

Bend je najavio i turneju, ali virtuelnu sa hologramima članova.

Sa pesmom „Waterloo“ 1974. ABBA je pobedila na Evroviziji, a pamte je i po hitovima poput „Dancing Queen“, „SOS“, „Mamma Mia“, „Money, Money, Money“, „Take A Chance On Me“ i drugim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.