Kubanski sastav Esudiantina Ensemble na Nišvilu -

Kubanski sastav Esudiantina Ensemble na NišviluKubanski sastav Esudiantina Ensemble nastupiće na predstojećem Nišvilu 13. avgusta, a dan ranije i u sklopu besplatnog programa na River stejdžu. Ovaj sastav koji predstavlja bogatu kubansku muzičku tradiciju, predvodi pevač i gitarista Ricardo "Aristides" Bekema, a jedan od članova je i Nelson Garzon Delis, unuk Compaya Segunda, legendarnog kubanskog muzičara, ovekovečenog u kultnom filmu Vima Vendersa "Buena Vista Social Club".

Predstavljaju kombinaciju izuzetno bogate muzičke tradicije Kube, naročito kada je reč o ritmovima, i probranih savremenim stilova popularne muzike, ali pre svega džeza.

Za razliku od klasičnih afro - kuban sastava koji se baziraju na zvuku duvačkih instrumenata (pre svega limenih) u postavi Estudiantina ansambla dominiraju žičani instrumenti - gitara i karakteristične kubanske "tres" gitare, kontrabas uz jednu do dve trube (ili flautu) i čitav arsenal udaraljki među kojima i "pailitas" - poznatim i kao "barokni timpani" - reč je o francuskom instrument koji je na Kubu stigao sa Haitija i u stvari je preteča "timbalesa", nezaobilaznih u postavi svih salsa bendova.

Grupu je osnovao Ričardo Bekema, sa ciljem da sačuva autentične kubanske stilove kao što su "Guaraća", "Bolero", "Danzon" i "Son".

Po dolasku u Evropu, preciznije u Holandiju, Rikardo je vodio različite postave Estudiantine u kojima je osim svojih zemljaka okupljao muzičare raznih nacionalnosti, ali je najnovija postava sastavljena isključivo od Kubanaca i jednog muzičara iz Venecuele koji žive u Holandiji, Belgiji, Meksiku i na Holandskim Antilima.

(Tanjug)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti