Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Novi album grupe ABBA: Putovanje za koje se mesta rezervišu unapred - | K-013 Portal
novi album abba

Novi album grupe ABBA: Putovanje za koje se mesta rezervišu unapredJedna od najuspešnijih pop grupa svih vremena, ABBA, ponovo je na okupu i predstavlja "Voyage" – potpuno novi album snimljen u studiju Benny Anderssona.

Reč je njihovom prvom studijskom izdanju objavljenom nakon albuma "The Visitors" iz 1981. godine, a stiže gotovo 50 godina nakon prvenca "Ring Ring" iz 1973. Simbolično naslovljen, novi album je povezan je i sa nadolazećim koncertima za koje se najavljuje da će, zahvaljujući najmodernijoj tehnologiji, gledaocima omogućiti nesvakidašnji doživljaj, prenosi Nova.rs.

Kao i sva njihova dosadašnja izdanja, pesme s albuma "Voyage" napisali su i producirali Benny Andersson i Björn Ulvaeus, čije su aranžmane i tekstove upotpunili prepoznatljivi bezvremenski vokali Agnethe Fältskog i Anni-Frid Lyngstad. Nova muzika nastajala je u periodu od četiri godine i gotovo svih 10 numera na albumu karakterišu snažni vokali i sjajni tekstovi kakvi su i proslavili grupu, a poseban doprinos novom albumu dao je i Stockholm Concert Orchestra, piše Nova.rs.

Osim neverovatnih streaming brojki, Universal Music je sa više od 80 hiljada pre-order zahteva samo u Velikoj Britaniji zabeležio najveći broj poručivanja nekog izdanja unapred ikada.

Paralelno, za najavljeni koncertni spektakl je u prva tri dana od početka prodaje prodato više od 250 hiljada ulaznica.

Prvi "ABBA Voyage" koncert najavljen je za 27. maj sledeće godine, a održaće se u posebno konstruisanoj ABBA Areni smeštenoj u Olimpijskom parku kraljice Elizabete u Londonu. U sklopu koncertnog spektakla posebno iskustvo pružiće digitalne verzije članova ABBA-e koji će nastupiti uz desetočlani bend uživo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.