fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

Otkazana Evrovizija zbog koronavirusa

Muzičko takmičenje "Evrovizija 2020", koje je trebalo da bude održano od 12. do 16. maja u Roterdamu, otkazano je zbog epidemije korona virusa, objavila je danas Evropska radiodifuzna unija (EBU).

U saopštenju koje je EBU objavila na Tviteru, navodi se da su proteklih nekoliko nedelja tražili alternativan način kako bi takmičenje bilo održano, ali zbog restrikcija koje su uvele vlade, teško je bilo nastaviti sa organizacijom događaja u novonastalim okolnostima.

Kako se navodi, EBU i grad Roterdam, koji je trebalo da bude domaćin, nastaviće da razgovore u vezi takmičenja, kako bi se održalo 2021. godine.

"Molimo ljude da budu uz nas dok radimo na otklanjanju posledica ove odluke bez presedana i strpljivo čekamo novosti u narednim danima i nedeljama", piše u saopštenju.

Srbiju je na spektaklu u Roterdamu trebalo da predstavlja grupa "Hurricane".

Televizijski događaj, na kojem učestvuju predstavnici 41 zemlje iz cele Evrope uz predstavnika Australije, biće najverovatnije održan tek naredne godine.

(Tanjug, RTV)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.