Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website „Pesma Evrovizije“ i dalje u senci kovida - | K-013 Portal
pesma evrovizije roterdam

„Pesma Evrovizije“ i dalje u senci kovidaŠezsedeset peto takmičenje za Pesmu Evrovizije u Roterdamu biće održano u ograničenom obliku u maju zbog pandemije kovida 19.

Evropska radiodifuzna unija i holandski javni servisi NPO, NOS i Avrotros vagali su između četiri moguća scenarija organizacije popularnog muzičkog takmičenja – od pune dvorane do toga da se snimljeni nastupi emituju bez publike.

Mogućnost koju su svi obožavaoci priželjkivali, takozvani „Scenario A“, nije moguć i definitivno je odbačen.

„Naravno, zdravlje i bezbednost svih učesnika je prioritet. Zbog pandemije koronavirusa, Evropska radiodifuzna unija zajedno sa holadskim domaćinima je odbacila mogućnost da se 65. Pesma Evrovizije održi u 'normalnim' okolnostima. To znači da je 'Scenario A' odbačen“, navodi se u saopštenju.

Takođe se navodi da će takmičenje za „Pesmu Evrovizije“ definitivno biti održano u maju uprkos pandemiji, ali da u skladu sa preovlađujućim okolnostima nije moguće održati manifestaciju na način na koji je do sada održavana.

Organizatori ističu da im je sada cilj da takmičenje organizuju prema takozvanom „scenariju B“, koji predviđa da većina izvođača nastupa u Roterdamu, a da oni koji ne budu mogli da doputuju u Holandiju snime svoj nastup ranije. Osim toga, u dvorani bi se našlo i 500 gledalaca.

Preostala dva scenarija predviđaju da svi takmičari snime nastupe u studijima televizija koje predstavljaju i ne odlaze u Holandiju, kao i da u dvorani budu samo voditelji i gostujući izvođači.

Prema odluci RTS-a, Srbiju će u Roterdamu predstavljati grupa „Hurricane“, koja je pobedila na prošlogodišnjoj „Beoviziji“.

RTS će u narednom periodu razmatrati kompozicije za uži izbor iz koga će u specijalnoj emisiji na Prvom programu RTS-a publika svojim glasovima izabrati pesmu kojom će „Hurricane" predstavljati Srbiju na Evrosongu.

(Rts)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.