Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pevač Partibrejkersa Zoran Kostić Cane pomaže pesmom uz blagoslov patrijarha - | K-013 Portal
zoran kostic cane, partibrejkers, pesma, uspavanka bez krova

Pevač Partibrejkersa Zoran Kostić Cane pomaže pesmom uz blagoslov patrijarhaPevač Partibrejkersa Zoran Kostić Cane gostovao je bendu Veronauksi u pesmu i spot „Uspavanka bez krova“ čiji je cilj pomoć radu crkvene kuhinje i ljudima bez prihoda i doma.

„Uspavanka bez krova“, za koju je Kostić napisao stihove sa protojerejem Ilijom Romićem, koji je i autor muzike, objavljena je tokom Vaskršnjih praznika sa blagoslovom patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija i vikarnog episkopa hvostanskog Justina.

„Svakoga dana crkvena kuhinja Verskog dobrotvornog starateljstva nahrani oko dve hiljade onih koji žive bez krova nad glavom ili su u veoma teškoj materijalnoj situaciji“, kaže se u opisu spota na jutjub kanalu televizije Hram.

Gledaoci se pozivaju da pomognu rad crkvene kuhinje i jednom porukom daruju jedan obrok onima kojima je to najpotrebnije SMS porukom na 2844 (100 dinara), preko dinarskog tekućeg računa „205-58219-31 poziv na broj: 230102“, odnosno preko strane starateljstvo.rs.

U „Uspavanci bez krova“, rokerski odsviranoj nalik stilu Partibrejkersa, Kostić između ostalog peva: „Neko baca hranu, neko je nema, ispružena ruka pomoć čeka. Okrećeš glavu, uvek kad me vidiš, Na putu svoga uspeha ti me se stidiš“.

„Autor projekta đakon Darko Radovanović okupio je bivše i sadašnje đake Zemunske gimnazije u bend pod nazivom Veronauksi, te su snimili pesmu sa specijalnim gostom Kostićem“, kaže se u opisu spota.

Rediteljka Bojana Krstić i scenarista đakon Radovanović snimili su spot, između ostalih, uz pomoć đaka Zemunske gimnazije i glumca Bojana Žirovića koji se pojavljuje u ulozi beskućnika.

U Veronauksima su pevači Jana Šantrić, Iva Laštro, Danica Zlatković, Milan Stokanović i Petar Atlagić, gitaristi Stevan Masnec i Dimitrije Dragojević, uz Milicu Đurić koja je bila zadužena za solo, basista Vuk Janković i bubnjar Isidor Gerić, dok je usnu harmoniku odsvirao đakon Radovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.