Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Prljavo kazalište se raspalo, Fileš i Houra više ne razgovaraju - | K-013 Portal
prljavo kazaliste, raspalo se prljavo kazaliste

Prljavo kazalište se raspalo, Fileš i Houra više ne razgovarajuBend Prljavo kazalište raspao se posle više od 40 godina posotojanja, a njegovi osnivači Tihomir Fileš i Jasenko Houra više i ne razgovaraju.

Bend je davne 1979. godine objavio svoj prvi album upravo pod nazivom Prljavo kazalište, a osnivači Tihomir Fileš i Jasenko Houra se sada bore oko toga ko može da koristi žig i ime benda, objavio je Jutarnji list.

Iako je bilo jasno da zajedno neće nastaviti da rade, Houra je, kako je za Jutarnji rekao Fileš, dogovorio nastup Prljavog kazališta na ostrvu Krk za 24. jun.

U najavi koncerta nije navedeno ko će pevati, a ko svirati, ali Fileš, koji je vlasnik žiga i imena benda, poručuje da se taj događaj ne sme nazvati "koncertom Prljavog kazališta", ako muzičari i turistička organizacija opštine Vrbnik ne žele da rizikuju da dobiju tužbu.

"Bend, naravno, može da nastupi pod nekim drugim imenom. Nije problem. Ali, pod imenom Prljavo kazalište - ne", rekao je Fileš za Jutarnji list.

On kaže da je tačno da je Houra samoinicijativno i bez znanja ostatka benda, krenuo s dvojicom muzičara da radi samostalno.

"Čak nas je u početku u novinama zavarao tvrdeći kako radi vlastiti mjuzikl, da bismo kasnije saznali da ipak priprema ploču pod imenom Prljavog kazališta. Kako je žig mog navedenog patenta Prljavo kazalište registrovan u DZZIV Hrvatske, a i EU, to me je, blago rečeno, neprijatno iznenadilo", rekao je Fileš za zagrebački dnevnik.

Bend Prljavo kazalište je poslednji nastup imao pre dve godine, kada su koncertom proslavili 40. godišnjicu od osnivanja grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.