Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sabaton otkriva: Evo kako je nastala pesma posvećena odbrani Beograda - | K-013 Portal
sabaton, koncert u beogradu sabaton, last dying breath

Sabaton otkriva: Evo kako je nastala pesma posvećena odbrani BeogradaKlan RUR je nedavno imao priliku da popriča sa čuvenim švedskim metal bendom Sabaton i otkrije srpskim fanovima kako su dobili inspiraciju za pesmu Last Dying Breath posvećenu odbrani Beograda 1915. godine.

Sabaton bend osnovan je 1999. godine, i od tada je ostvario ostvario veliki uspeh i popularnost na globalnoj metal sceni, a 2017. godine je čak imao nastup i u Beogradu. Kao bend koji najčešće peva o epskim bitkama i herojima velikih ratova, Sabaton je nedavno postao i ekskluzivni predvodnik Spirit of War događaja u čuvenoj ratnoj video igri World of Tanks.

Nas je ipak više interesovalo kako su članovi Sabatona zapravo došli na ideju da snime pesmu inspirisanu borbama za Beograd 1915. godine a od njih smo dobili ekskluzivni odgovor u vidu video intervjua iz kojeg izdvajamo:

Last Dying Breath pesma je jako popularna u Srbiji a inspiracija je došla je od čuvenog govora majora Gavrliovića posvećenog odbrani Beograda koji je bio izuzetno snažan i upečatljiv. Ponekad nam je teško da nađemo inspiraciju za pesmu a nekad to ide veoma lako i tako je bilo sa pesmom Last Dying Breath. Čim smo prvi put čuli govor majora Gavrilovića, shvatili smo da je upravo to ono što želimo.

Ceo ekskluzivni video intervju sa Sabaton možete pogledati ispod:

Kao što su članovi benda poručili na kraju klipa, nadamo se da ćemo uskoro imati priliku da vidimo Sabaton uživo u Beogradu!

Spot za njihovu novu pesmu ”Steel Commanders” možete pogledati u nastavku.

(RUR)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.