Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Srbija u drugom polufinalu "Pesme Evrovizije" - | K-013 Portal

Srbija u drugom polufinalu "Pesme Evrovizije"


evrovizija, evrosong, eurosong

Predstavnik Srbije na „Pesmi Evrovizije“ nastupiće u drugom polufinalu 14. maja, odlučeno je žrebom održanom u Roterdamu.

U drugom polufinalu, pored našeg predstavnika, nastupiće i pevači iz Austrije, Danske, Moldavije, Bugarske, Poljske, Švajcarske, Finske, Jermenije, San Marina, Letonije, Gruzije, Portugalije, Češke, Grčke, Albanije, Estonije i sa Islanda.

Kada je reč o prvoj polufinalnoj večeri, 12. maja, za mesto u finalu boriće se Severna Makedonija, Norveška, Belorusija, Kipar, Litvanija, Hrvatska, Švedska, Azerbejdžan, Malta, Izrael, Slovenija, Australija, Ukrajina, Rumunija, Irska, Belgija i Rusija.

Finale je najavljeno za 16. maj, a ovim žrebom je odlučeno i u kojem će polufinalu glasati šest zemalja koje su direktni finalisti (zemlje tzv. Velike petorke i zemlja-domaćin).

U prvom polufinalu glasaće gledaoci i žiri iz Italije, Nemačke i Holandije, dok će u drugom polufinalu glasati Francuska, Velika Britanija, Španija.

Sve države učesnice u polufinalima bile su raspoređene u šest različitih grupa prema istoriji glasanja, a na osnovu podataka nemačke telekomunikacione kompanije "Digame", dugogodišnjeg partnera EBU, koja kontroliše i glasanje tokom takmičarskih večeri.

Srbija je bila u prvom šeširu sa Albanijom, Austrijom, Severnom Makedonijom, Slovenijom, Hrvatskom i Švajcarskom.

Predstavnik Srbije u Roterdamu biće izabran na festivalu „Beovizija 2020“. Polufinalne večeri biće održane 28. i 29. februara, dok je finale zakazano za 1. mart, uz direktan prenos na Radio-televiziji Srbije. Takmičarske pesme biće objavljene 6. februara u podne.

(RTS, foto: EPA-EFE/SANDER KONING)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

loading...