Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Svetski zvuk koji se uvlači pod kožu: Niški EGO objavio singl „Hypnotech“ - | K-013 Portal
ego, bend ego, ego - hypnotech

Svetski zvuk koji se uvlači pod kožu: Niški EGO objavio singl „Hypnotech“Ego je alternativni rok bend iz Niša koji inspiraciju za svoju muziku nalazi mahom na britanskoj alternativnoj sceni ali uz primese raznih drugih žanrova i izvođača. U svojoj prvoj postavi bend je krenuo sa radom još 2009.godine.

Nakon nekoliko singlova i učešća na festivalima po Srbiji, bend je 2014.godine napravio pauzu. U narednom periodu su se rodile mnoge pesme, na kojima je intenzivno rađeno u periodu od 2016.godine pa sve do sad. Novu postavu benda čine: Milan Mirić (vokal, gitara), Ilija Kocić (gitara), Miloš Dabetić (bas gitara) i Aleksandar Jakšić (bubanj).

Teme njihovih pesama su mahom intrinzične prirode - "protagonista" traži odgovore u sebi i o sebi, pokušavajući da shvati mehanizme funkcionisanja jednog čoveka sa sobom samim, kao i u "spoljašnjem svetu". U skladu s tim, debi album čije je objavljivanje planirano za ovu godinu, nazvan je "Mechanisms".

Za prvi singl sa budućeg izdanja, bend je odabrao pesmu „Hypnotech“, koja govori o tome kako se pojedinac snalazi u masi. „Ta masa često ima tendenciju da uguši pojedinca i pretvori ga u nešto sto nije, a sto se od njega očekuje da bude, da ga ’hipnotiše’ i uzme pod svoje“ objašnjava bend.

„Pesmu smo izabrali kao prvi singl jer je energična i živahna a opet blago psihodelična i s određenom dozom tenzije. Tu energiju smo i želeli da prenesemo na spot“ kaže bend i dodaje: „Igor Jovanović, koji je radio na spotu, je na sjajan način izneo vizuelni identitet pesme - u toku spota raste osećaj psihodelije i blagog nemira. Vizuelni efekti, svetla, ’glitchevi’ su u skladu sa porukom pesme – ’They try to hypnotize, to see who I am, to be who I am’“.

Pesma Hypnotech, kao i album "Mechanisms", snimljena je u Devotion studiju u Beogradu, za šta je zadužen bio Marko Živanović. Mix je uradio Ivan Petrović a master John Davis ispred Metropolis Studios, London. Spot je snimio i režirao Igor Jovanović u saradnji sa MMD Studio Niš.

(Lj. Z.)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.