Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Umesto na otvorenom, Šopenova muzika onlajn - | K-013 Portal
pancevo, beograd, novi sad, vesti, muzuika, šopen

Umesto na otvorenom, Šopenova muzika onlajnLjubitelji muzike Frederika Šopena, koji se tokom letnje sezone nedeljom okupljaju na jednom trgu u centru Varšave da bi prisustvovali koncertima na otvorenom, ove godine će, zbog restriktivnih mera uvedenih usled pandemije korona virusa, sedmične izvedbe dela poznatog kompozitora većinom slušati preko interneta.

Ovi koncerti obično su među ključnim događajima u letnjem kalendaru kulturne ponude poljske prestonice, a u elegantnom kraljevskom parku Lazjenki muzičari izvode koncerta, nokturna i druga remek dela ovog romantičarskog kompozitora.

Ali, prvi put za više od šest decenija, sa zelenog trga u kojem se nalazi i statua Šopena, danas - na dan kada je, prema tradiciji, sezona koncerata na otvorenom trebalo da počne - čula se samo unapred snimljena muzika koja je puštana sa zvučnika, navodi Rojters.

Ljubitelji Šopena koji nisu otišli u Lazjenke mogli su da preko "jutjuba" prate prvi koncert sezone, koji je u oranžeriji u parku prethodno snimio poljski pijanista Karol Radžiszevski.

(Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.