Umesto na otvorenom, Šopenova muzika onlajn -
pancevo, beograd, novi sad, vesti, muzuika, šopen

Umesto na otvorenom, Šopenova muzika onlajnLjubitelji muzike Frederika Šopena, koji se tokom letnje sezone nedeljom okupljaju na jednom trgu u centru Varšave da bi prisustvovali koncertima na otvorenom, ove godine će, zbog restriktivnih mera uvedenih usled pandemije korona virusa, sedmične izvedbe dela poznatog kompozitora većinom slušati preko interneta.

Ovi koncerti obično su među ključnim događajima u letnjem kalendaru kulturne ponude poljske prestonice, a u elegantnom kraljevskom parku Lazjenki muzičari izvode koncerta, nokturna i druga remek dela ovog romantičarskog kompozitora.

Ali, prvi put za više od šest decenija, sa zelenog trga u kojem se nalazi i statua Šopena, danas - na dan kada je, prema tradiciji, sezona koncerata na otvorenom trebalo da počne - čula se samo unapred snimljena muzika koja je puštana sa zvučnika, navodi Rojters.

Ljubitelji Šopena koji nisu otišli u Lazjenke mogli su da preko "jutjuba" prate prvi koncert sezone, koji je u oranžeriji u parku prethodno snimio poljski pijanista Karol Radžiszevski.

(Tanjug)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti