Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website VIDEO: Iron Maiden objavio novi album - | K-013 Portal
iron maiden, novi album

VIDEO: Iron Maiden objavio novi albumHevi metal bend Iron Maiden objavio je album "Senjutsu". Ovo je njihov 17. album po redu koji su obožavaoci hevi metal zvuka i legendarnog benda željno iščekivali.

"Senjutsu" je njihov prvi album u šest godina, te je ovo bila njihova najduža pauza. Ime njihovog prethodnog albuma je "The Book of Souls".

Album ima 10 pesama i traje čak 82 minuta, a upravo duže pesme su ono što je postalo tipično za Iron Maiden, pogotovo sa novijih albuma.

Sada je objavljeno osam pesama, pre dve nedelje je objavljena jedna pesma sa albuma, a mesec dana ranije album su najavili animiranim videospotom za treću pesmu sa albuma "The Writing on the Wall".Mnogi kritičari pohvalili su "Senjutsu". Na stranici Metacritic ima prosečnu ocenu 85 (od 100), na osnovu 10 stručnih recenzija. Wall of Sound dodelio mu je ocenu 9 (od 10), nazvavši ga "epskim i trijumfalnim povratkom Iron Maidena".

Tokom snimanja albuma frontmen Brus Dikinson saznao je da ima rak grla i da mu je potrebna ugradnja veštačkog kuka, a pokidao je i Ahilovu tetivu. Svoj bol izrazio je kroz impresivno vokalno izvođenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.