Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bivši šef Žandarmerije nakon povratka iz Crne Gore postao pomoćnik direktora Srbijašuma - | K-013 Portal

Bivši šef Žandarmerije nakon povratka iz Crne Gore postao pomoćnik direktora Srbijašuma

bratislav dikic, direktor jp srbijasume

Bratislav Dikić, bivši šef srpske Žandarmerije i general u penziji, dobio je novu javnu funkciju - imenovan je za pomoćnika generalnog direktora u JP Srbijašume.

Dikić je imenovan ubrzo nakon povratka iz Crne Gore i ukidanja presude za pokušaj državnog udara u toj zemlji, piše Insajder.

To potvrđuju i javno objavljene fotografije pa i saopštenja o sastancima rukovodstva ovog javnog preduzeća sa predstavnicima lokalnih samouprava i mesnih zajednica.

Od kada je tačno Dikić na ovoj funkciji, kao i šta ga kao bivšeg komandata Žandarmerije kvalifikuje da se bavi održavanjem šuma u Srbiji, samo su neka od pitanja Insajdera na koja nije dobijen odgovor u ovom javnom preduzeću.

Imenovanje Dikića ne pominje se ni na sajtu Srbijašuma ali to otkrivaju fotografije objavljene i na zvaničnom sajtu Topličkog okruga. Naime, uz saopštenje o sastanku koji je inicirao načelnik Topličkog okruga Zlatan Miljković objavljena je i fotografija na kojoj se nalazi Dikić, potpisano njegovo ime i nova funkcija.

"Kako zajednički doprineti povećanju pošumljenosti i obnavljanju šumskih ekosistema, unaprediti saradnju i povećati svest građana o značaju očuvanja šumskog bogatstva na teritoriji Topličkog okruga bilo je reči na sastanku koji je organizovao načelnik Topličkog okruga Zlatan Miljković, a kome su prisustvovali generalni direktor JP Srbijašume Igor Braunović, njegov pomoćnik Bratislav Dikić kao i predstavnici gradske vlasti u Prokuplju, gradonačelnik Milan Aranđelović i predsednik Skupštine Dejan Lazić", navodi se u saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu Topličkog okruga.

Ime Bratislava Dikića u poslovima šumarstva pominje se i u tekstovima lokalnih medija Svljig info i Bubamara radio. Tako se u vesti o dogovoru javnog preduzeća Srbijašume i Mesne zajednice Crnoljevica navodi da su sastanku na kome je dogovor napravljen prisustvovali pored predsednika opštine Svrljig Miroslava Markovića i pomoćnik direktora Srbijašuma Bratislav Dikić, predstavnik Srbijašume iz Svrljiga Milan Videnović i dva predstavnika MZ Crnoljevica.

Uz saopštenje, objavljene su i fotografije sa ovog sastanka na kojima se vidi i Bratislav Dikić.

Dikić u sudskom postupku za državni udar u Crnoj Gori

Bivšeg komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića crnogorska policija uhapsila je 16. oktobra 2016. zajedno sa još 19 osoba. Crnogorsko tužilaštvo je ovu grupu srpskih i ruskih državljana teretilo da su uoči izbora, oktobra te godine, planirali hapšenje ili likvidaciju tadašnjeg premijera Crne Gore Mila Đukanovića i nasilnu smenu vlasti, a da bi sprečili da Crna Gora uđe u NATO.

Dikić je u pritvoru bio četiri godine i četiri meseca, a u međuvremenu je u Spužu štrajkovao i glađu. Na ročištu, septembra 2017, negirao je optužbe, navodeći da je "samo došao u posetu Ostrogu". U maju 2019, pred Višim sudom u Podgorici, osuđen je na jedinstvenu kaznu od osam godina zatvora za krivična dela "terorizam u pokušaju putem pomaganja i stvaranja kriminalne organizacije".

Apelacioni sud Crne Gore je početkom februara ukinuo presudu kojom je trinaestoro optuženih bilo osuđeno na gotovo 70 godina zatvora, pa je bivši komandant Žandarmerije pušten iz pritvora 6. februara. U Srbiju se vratio 13 dana kasnije.

Ceo tekst pročitajte OVDE.

(Insajder)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.