Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website CINS: Slika Paje Jovanovića na aerodromu oduzeta od SNS funkcionera - | K-013 Portal

CINS: Slika Paje Jovanovića na aerodromu oduzeta od SNS funkcionera

pikanterije, cins, slika paje jovanovica

Slika „Stražar“ Paje Jovanovića, pronadjena je sredinom jula na beogradskom aerodromu kod gradskog sekretara za komunalne i stambene poslove Beograda Nikole Kovačevića, objavio je danas Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS).

CINS u novom istraživanju navodi da Kovačević, koji je i odbornik Srpske napredne stranke u Skupštini opštine Rakovica, umetničko delo plaćeno 140.000 evra nije prijavio carini na aerodromu Nikola Tesla „jer je mislio da ono ne podleže naplati carine“.

Kod Kovačevića je, pored tog umetničkog dela, pronadjeno i 15.550 evra u kešu koje takodje nije prijavio, pa je kontrola sačinila zapisnik o carinskom prekršaju.

Kako je preko granice bez prijave dozvoljeno preneti 10.000 evra, slika „Stražar“ i 5.550 evra oduzeti su, dok se slučaj ne reši.

Kovačević je za CINS rekao da nije pokušao da sakrije sliku, već da je prišao cariniku kako bi ga pitao šta da radi jer ima kulturno dobro.

„Kao kada dolazite u Egipat i donosite delove piramide i kažete ‘draga moja zemljo, evo doneo sam iz druge zemlje delove piramide'“, izjavio je Kovačević.

CINS navodi i da u punomoćju koje mu je dala supruga Milena piše da je on kupio sliku, a da je novac isplaćen sa njenog računa.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić dan nakon zaplene objavio na svom Fejsbuk profilu da će se ona naći u Muzeju grada Beograda.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.